LA PÀGINA MÉS CERVESERA DELS PAÏSOS CATALANS
ACOLLIDA
TAULA DE MATÈRIES
HISTÒRIA
ELABORACIÓ
ELABORACIÓ CASOLANA
ESTILS O TIPUS DE CERVESA
EL GUST I L'OLFACTE. COM FUNCIONEM
LA DEGUSTACIÓ
DICCIONARI 
IMPLICACIONS SOCIO-CULTURALS
ESOTÈRICA DE LA CERVESA
CERVESA I SALUT
INTERNET
CURSETS DE DEGUSTACIÓ
CERVESA I CUINA
ARTICLES DE PREMSA
BIBLIOGRAFIA
REINHEITSGEBOT
 
HISTÒRIA
Versió completa
Resum Complet
Introducció
Sumer Babilònia Israel
Egipte Grècia Europa prerromana Celtes Pobles del Nord
Arribada del cristisnisme Amèrica Inques Maies Avui
Sant Arnau Gambrinus Shakespeare Kalevala Zythos
La cervesa del rei Mides Bierhexen, les bruixes cerveseres Reinheitsgebot 1516
Estudi històric
Bíblia i cervesa Pa, cervesa i Ninkasi. Discussió sobre els orígens de la cervesa
Amèrica
Tenim notícies que la primera cerveseria, en el sentit occidental de la paraula, fou fundada en 1544 per Don Alfonso de Herrera, prop de la ciutat de Mèxic. Després, es diu que els peregrins anglesos portaren el producte cap al territori dels actuals estats units, probablement en la varietat i la forma que llavors imperava a Anglaterra : fabricació casolana principalment. A l’actual Canadà, la cervesa fou introduïda per Jean Talon, superintendent de la província de Nova França (Quebec) en 1668. Però no seriem justs si ens quedéssim amb aquesta informació. Seria no tenir en compte els beuratges que es feien en èpoques precolombines. Un d’ells encara té veu i vot en la zona de l’antic imperi INCA. Es tracta de la CHICHA.
Apartat precedent                                                                                Apartat següent