|
|
La definició que hem donat de la cervesa
a la pàgina "Alquímia de la cervesa" segueix essent vàlida
: la cervesa és una beguda fermentada alcoholitzada i carbonatada
feta a base de cereals i aigua. El que el món occidental coneix
com a "cervesa" és una part ínfima de les varietats possibles
que ofereix dita definició, encara que, en quantitat, sigui possiblement
la part del lleó. Volem dir que només atenent la varietat
de cereals que existeixen, la quantitat de tipus de cerveses possibles
seria gairebé infinita però, considerant la quantitat de
cervesa produïda en el món, la part més gran és
la que es fabrica industrialment sota les designacions Lager i Pilsen,
encara que moltes d’elles haurien de ser qualificades amb vocables molt
menys nobles.
Veiem una mica : qualsevol cosa que dugui midó pot ser subjecte
a ser fermentat, prèvia alliberació dels sucres. Si molt
m’empenys, puc fer cervesa amb patates. (De fet, a França, se’n
ha fet).
IMPLICACIONS SOCIO CULTURALS
Taula
|
|