LA PÀGINA MÉS CERVESERA DELS PAÏSOS CATALANS

ACOLLIDA

TAULA DE MATÈRIES

Història

Com es van fer les primeres cerveses de la història. 
Discussió sobre els orígens de la cervesa. 
La cervesa a través de les civilitzacions històriques. 
Reconstruccions de cerveses històriques.

Elaboració

Com es fa la cervesa. 
Els ingredients. Taules descriptives de malts i de llúpols
Els procediments. 
Aproximació química.

Elaboració casolana

De moment, no hi ha gaire cosa, però hi treballem!

Estils o tipus de cervesa

Repertori de tipus de cervesa (més de 60 tipus!)

El gust i l'olfacte o com funcionem

Apunts elementals de psico-fisiologia.

La degustació

Protocol de degustació. 
Què buscar. Llistes d'aromes. 
Condicionants de la degustació. 
Fitxes de degustació.
Guia de degustació per estils.(característiques tècniques i sensorials per cada tipus de cervesa)

Diccionari

Glossari políglota cerveser.

Implicacions socio-culturals

Cerveses d'altres cereals que l'ordi. 
Implicacions sanitàries. 
Saké

Esotèrica de la cervesa

Apunts esotèrics al voltant de l'etimologia cervesera. 
Ús ritual, components sagrats. 
Addicions botànico-hal·lucinògenes.

Cervesa i salut

La cervesa no fa panxa! 
Beneficis sanitaris del consum moderat de la cervesa.

Internet

Enllaços diversos. Per categories. Per ara, 293!

Cursets de degustació

Pràctiques degustatives brassícoles a
tot Catalunya.

Cervesa i cuina

En preparació

Articles de premsa

Articles en castellà apareguts a la revista especialitzada gallega Bars & Beers.

Bibliografia

Una llarga llista de llibres per consultar. No els hem pas llegit tots!

Reinheitsgebot

Estudi sobre aquesta important llei alemanya