LA PÀGINA MÉS CERVESERA DELS PAÏSOS CATALANS
ACOLLIDA
TAULA DE MATÈRIES
HISTÒRIA
ELABORACIÓ
ELABORACIÓ CASOLANA
ESTILS O TIPUS DE CERVESA
EL GUST I L'OLFACTE. COM FUNCIONEM 
LA DEGUSTACIÓ
DICCIONARI 
IMPLICACIONS SOCIO-CULTURALS
ESOTÈRICA DE LA CERVESA
CERVESA I SALUT
INTERNET
CURSETS DE DEGUSTACIÓ
CERVESA I CUINA
ARTICLES DE PREMSA
BIBLIOGRAFIA
REINHEITSGEBOT
 
HISTÒRIA
Versió completa
Resum Complet
Introducció
Sumer Babilònia Israel
Egipte Grècia Europa prerromana Celtes Pobles del Nord
Arribada del cristisnisme Amèrica Inques Maies Avui
Sant Arnau Gambrinus Shakespeare Kalevala Zythos
La cervesa del rei Mides Bierhexen, les bruixes cerveseres Reinheitsgebot 1516
Estudi històric
Bíblia i cervesa Pa, cervesa i Ninkasi. Discussió sobre 
els orígens de la cervesa
La cervesa del rei Mides

L’arqueòleg Patrick McGovern, de la Universitat de Pennsylvània, ha aconseguit, gràcies a una alta tecnologia, desxifrar el menú del banquet funerari del rei Midas, que correspon al rei MITA. Aquest rei va viure cap a 700 anys abans de JC i està enterrat sota la colina de Gordion, a 96 km d’Ankara, a Turquia.
La cambra sepulcral es va trobar fa 42 anys (1957) però només la tècnica actual ha permès analitzar  completament les restes orgàniques recollides. El cos apareix envoltat d’aliments i begudes que són la seva ració, l’ofrena de la seva pròpia àgape per complir el camí cap al més enllà. ( Interpretacions més recents apunten cap al fet que es tracti de l'àgape de despedida que hom prengué just abans de l'enterrament). Hi ha vi i CERVESA, sopa de llenties, xai a la brasa picant, oli d’oliva, mel, formatge de cabra, fonoll o anís i créixems (o créixens), i una beguda basada en el safrà. (Nature Dec. 1999. Nº402 pp. 863-864) (Nature Nov. 1992 Nº 360 p24) 
objectes funeraris de la tomba del rei Mides.

Aquesta cervesa ha estat recreada per la cerveseria Dogfish Head de Delawere. Els ingredients foren aportats des d’Anglaterra, Califòrnia, Itàlia i l’Índia.
Fou batejada "King Midas Golden Elixir" i té un gust semblant al de la sidra i gasificada com un cava. És fabricada barrejant suc de raïm fermentat (vi), cervesa, mel, herbes i espècies. (Bar & Beer nº9 Desembre-Gener 2001) 
 
 
  

El rei Mides en persona
 
Apartat precedent