LA PÀGINA MÉS CERVESERA DELS PAÏSOS CATALANS
ACOLLIDA
TAULA DE MATÈRIES
HISTÒRIA
ELABORACIÓ
ELABORACIÓ CASOLANA
ESTILS O TIPUS DE CERVESA
EL GUST I L'OLFACTE. COM FUNCIONEM 
LA DEGUSTACIÓ
DICCIONARI 
IMPLICACIONS SOCIO-CULTURALS
ESOTÈRICA DE LA CERVESA
CERVESA I SALUT
INTERNET
CURSETS DE DEGUSTACIÓ
CERVESA I CUINA
ARTICLES DE PREMSA
BIBLIOGRAFIA
REINHEITSGEBOT
ELABORACIO DE LA CERVESA
Resum Complet; introducció Ingredients Procés
El Malt. Com es fa. Versió1
El malt. Com es fa. Versió 2
Malt i most (producció del most) Aigua (brewing liquor) Ferment 1
Ferment 2
Llúpol; varietats+història Llúpol. Taula de varietats Llúpol. La planta. Conreu Taula de malts
Química 1 Química 2 Química 3 Química 4

Relació descriptiva de 63 tipus de Malt
I no hi són tots!

Aquesta part va destinada principalment als que volen fer-se la cervesa a casa. Oferim tota la informació possible que hem trobat. Cadascú hi trobarà les seves preferències a l’hora de fer-se el brou. No cal dir que acceptem tota classe d’ajudes i comentaris per tal de millorar la informació aquí exposada. Quan hem pogut, hem afegit especificacions tècniques.

En la pàgina sobre Malts, en el capítol de l’elaboració, ja n’hi ha una relació però no tant completa.

Sempre que ho podrem fer, us informarem de com es produeixen els diferents malts.

Com ho podreu observar, hi ha molts tipus de malts. La raó és ben simple: La llei de puresa alemanya no permet additius. En certa forma això garanteix la qualitat de la cervesa. Fins i tot avui que la llei ha quedat derogada, la segueixen aplicant els cervesers que pretenen oferir-nos un producte ben fet. Per tal de poder afegir igualment coses amb la finalitat de millorar alguns aspectes de les cerveses, la indústria alemanya primer i després la d'altres països han desenvolupat formes de malt especials que funcionen com a additius però fets a base d'ordi o de forment. De manera que podem distingir tres tipus bàsics de malts. Els que serveixen de base a la cervesa i els que s'afegeixen per enriquir (o empobrir) la cervesa, i els mixtes que serveixen per a ambdues coses. També hi ha productes especials per a cerveses de Forment, de Sègol o d'Avena.

En el primer cas podriem citar:

Malt Pale Ale o Lager Alemany;  Malt Pale Anglès; Malt Pils; Malt Lager Anglès;  Malt  Brewers;  Malt Pale (dues línies);  Pils Belga;  Malt Brewers de dues línies

En el segon cas podríem distingir els malts que tant poden servir d'additius com de base:

Malt Viena; Malt Munic;  Bonlander Munic;  Crystal Anglès; Crystal Escocès; Malt Xocolata Anglès; Malt bamberger;

Altres Malts només es fan servir com a additius:

Carapils Weyermann; Carapils Weyermann dues línies; Carahell Weyermann; Caravienne (Weyermann); Caramünch (Weyermann); Caramel 10L;  Caramel 2 línies 40L;  Caramel 2 línies 60L;  Caramel 2 línies 80L;  Caramel 6 línies 120L;  Caramel 6 línies 20L; Caramel 6 línies 30L;  Caramel 6 línies 40L;  Caramel 6 línies 50L; Caramel 6 línies 60L; Caramel 6 línies 80L;

 
Malt Munic 10L; Malt Munic 20L; Malt Melanoidina; Malt Àcid; Spitzmalz; Cristal Alemany;  Malt Ambre Anglès;Malt Xocolata 2 línies;  Malt Xocolata 6 línies;  Malt Xocolata fosc; Malt Negre 2 línies; Malt Negre 6 línies;  Malt Torrefacte Especial;  Aromatic; Malt belga Biscuit;   Ashburne Mild; Malt extra Special; Victory;

També existeixen altres cereals que antigament es feien servir crus i bullits, els mateixos cereals gelatinitzats, crus, maltejats o torrefactes. Aquest cereals solen ser el Forment per a les Weissbier, el Sègol per a Roggen i altres:
 

Malt de Forment Alemany; Ordi torrat; Ordi Negre; Ordi Torrefacte; Sègol Torrefacte; Flocs d'Ordi pregelatinitzat; Flocs d'Avena; Flocs de sègol; Flocs de Forment; Malt de Sègol; Forment Torrefacte; Malt Vermell de Forment; Malt Blanc de Forment;
Fonts:

Malts WEYERMANN GmbH & CoKG. BAMBERG.
BRIESS Malt (internet 10-3-2001) part of website Hoorns Hop Bier (Hans Aikema)