LA PÀGINA MÉS CERVESERA DELS PAÏSOS CATALANS
ACOLLIDA
TAULA DE MATÈRIES
HISTÒRIA
ELABORACIÓ
ELABORACIÓ CASOLANA
ESTILS O TIPUS DE CERVESA
EL GUST I L'OLFACTE. COM FUNCIONEM 
LA DEGUSTACIÓ
DICCIONARI 
IMPLICACIONS SOCIO-CULTURALS
ESOTÈRICA DE LA CERVESA
CERVESA I SALUT
INTERNET
CURSETS DE DEGUSTACIÓ
CERVESA I CUINA
ARTICLES DE PREMSA
BIBLIOGRAFIA
REINHEITSGEBOT
ELABORACIO DE LA CERVESA
Resum Complet; introducció Ingredients Procés
El Malt. Com es fa. Versió1
El malt. Com es fa. Versió 2
Malt i most (producció del most) Aigua (brewing liquor) Ferment 1
Ferment 2
Llúpol; varietats+història Llúpol. Taula de varietats Llúpol. La planta. Conreu Taula de malts
Química 1 Química 2 Química 3 Química 4

Taula de malts.
Malt Munic 10L Malt Munic 20L; Malt melanoidinaMalt àcid; Spitzmalz; Crystal alemanyMalt ambre anglès Malt xocolata 2 líniesMalt xocolata 6 línies Malt xocolata foscMalt negre 2 líniesMalt negre 6 línies; Malt torrefacte especial; Aromatic;Biscuit; Ashburne mildMalt extra special; Malt Victory.

  • Malt Munich 10L

  • Especificacions analítiques:
    Creixement: 95+%
    Humitat: 3,0%
    Color: 9-12 ° Lovibond
    Vidrós/Mig Vidrós/Farinós: 0 %/5 %/95 %
    Poder diastasic (Lintner): 50
    Alfa Amilasa : 20
    Efectes sobre el color:
    Proporciona un augment modest sobre els valors de color cop a daurat i carabassa
    Avantatges:
    Afegeix aromes pronunciats de malt, de cereal sense afegir sucres no fermentescibles ni afectar l’estabilitat de l’escuma ni el cos. S’usa en petites quantitats per augmentar les aromes de malt i el cos en cerveses de baixa densitat.
    Aplcacions:
    Bockbier i altres cerveses fosques entre 10 i 30% per afegir robustesa.
    Per a cerveses ambre i Märzen, entre 5 i 15% per a aconseguir típics d’aquests estils.
    En aquests estils, hom afegeix també Caramel per donar color i cos.
    Per a Pale Ales i Light canadenques, entre 3 i 7%.
    Per a cerveses poc denses, entre 2 i 5%.
    Varietat d’ordi: 6 línies.
     
  • Malt Munich 20L

  • Especificacions analítiques:
    Creixement: 95+%
    Humitat: 2.5%
    Color: 18-23º Lovibond
    Vidrós/Mig Vidrós/Farinós: 0 %/5 %/95 %
    Poder diastasic (Lintner): 15
    Alfa Amilasa : 10
    Efectes sobre el color:
    Produeix un augment dels valors de color cap a carabassa fins a carabassa fosc.
    Avantages:
    Afegeix aromes molt pronunciades de malt i de cereal sense afegir sucres no fermentescibles i sense afectar la retenció de cap d’escuma ni el cos.
    També es pot afegir en el most de cerveses de baixa densitat per a augmentar aromes de malt i un color més intens.
    Aplicacions:
    5 a 7% de la matèria prima per Bocks i cerveses fosques per donar robustes aromes de malt i cereal típiques d’aquests estils.
    Per a Brown Ales, 5 a 15% de la matèria prima.
    Varietat d’ordi: 6 línies
     
  • Malt melanoidina.

  • Color: entre 60 i 80 EBC
    Usat en Weissbier, Bockbier, Cerveses fosques, Cerveses roges, Cerveses ambre en una proporció de fins a 20%. Millora l’estabilitat del gust i per donar més cos. Ajuda a definir el color amb més acuitat i optimitza la maceració.
     
  • Malt Àcid (Sauermalz)

  • Color: 3 a 6 EBC
    Ph: 3,4, - 3,6
    Usat en cerveses Pils, Light, i cerveses de categoria inferior en una proporció de fins a 5%. Ajuda al treball de maceració, intensifica la fermentació, afavoreix l'extracció i dóna colors clars. Estabilitza les aromes i dóna cos.
    S'utilitza per compensar l'alcalinitat de les aigues més carbonatades. Se sol utilitzar per reduir l'acidesa del most a pH 5,2-5,4 per tal d'afavorir una millor lisi de les proteïnes durant la cocció. Ajuda a una sana fermentació amb un bon nivell d'atenuació.
    El malt àcid s'aconsegueix a base de malt Pils. Se'l suca amb àcid làctic abans de la torrefacció.
    Aquest malt no se sol fer servir en la elaboració casolana.
     
  • Spitzmalz

  • Color entre 2 i 3 EBC
    Usat en mostos molt diluïts per a millorar la retenció del cap d’escuma en proporcions de 15 a 20%.
     
  • Crystal alemany.

  • Color: 50 Lovibond
    S’usa en unes proporcions de 3 a 20% per afegir color, dolçor i cos a les Lager Viena, Märzen i Oktoberfest.
     
  • Malt Ambre anglès:

  • Es produeix torrant lleugerament malts MILD o XOCOLATA cosa que redueix els aromes molt secs dels malts torrats i acolorits. El malt ambre produeix un agradable aroma sec de bescuit i pot afegir cos sense afectar el color i la dolçor de la cervesa.
    Color: 40-60 EBC
     
  • Malt Xocolata de 2 línies (2-Row Chocolate Malt )

  • Especificacions analítiques:
    Humitat: 5.5%
    Color: 330 a 380ºLovibond
    Aroma: Xocolata negra
    Avantatges:
    Es fa servir en tots els tipus de cervesa per a ajustar el color des d’un molt lleuger augment dels valors en cerveses lleugeres fins a un augment considerable en els negres Porter i Stouts. En la cervesa, afegeix notes de xocolata segons la quantitat afegida.
    El gust de xocolata és complementari en cerveses Brown Ale, fosques, Porter i Stouts.
    Aplicacions:
    Per a augmentar l’atractiu visual de cerveses de baixa densitat: 9 a 28grams per hectolitre de farina. Es posa en el bullidor 5 a 10 minuts abans del final de la operació per minimitzar la influència d’aquesta addició.
    Per a cerveses fosques, 388 grams per hectolitre per augmentar el color en 17º Lovibond. Es pot afegir durant la maceració o en la cocció.
    Per a porters i stouts, entre 1 i 10% de la matèria prima.
    Varietats d’ordi: 2 línies.
     
  • Malt Xocolata 6 línies

  • Especificacions analítiques:
    Humitat: 6.0%
    Color: 325 a 375ºLovibond
    Aroma: Xocolata negra
    Avantatges:
    Es fa servir en tots els tipus de cervesa per a ajustar el color des d’un molt lleuger augment dels valors en cerveses lleugeres fins a un augment considerable en els negres Porter i Stouts. En la cervesa, afegeix notes de xocolata segons la quantitat afegida.
    El gust de xocolata és complementari en cerveses Brown Ale, fosques, Porter i Stouts.
    Aplicacions:
    Per a augmentar l’atractiu visual de cerveses de baixa densitat: 9 a 28grams per hectolitre de farina. Es posa en el bullidor 5 a 10 minuts abans del final de la operació per minimitzar la influència d’aquesta addició.
    Per a cerveses fosques, 388 grams per hectolitre per augmentar el color en 14º Lovibond. Es pot afegir durant la maceració o en la cocció.
    Per a porters i stouts, entre 1 i 10% de la matèria prima.
    Varietat d’ordi: 6 línies.
     
  • Malt xocolata fosc (Dark Chocolate Malt)

  • Especificacions analítiques:
    Humitat: 5.0%
    Color: 410 a 430ºLovibond
    Aroma: Xocolata torrada, cafè
    Avantatges:
    Es fa servir en tots els tipus de cervesa per a ajustar el color des d’un molt lleuger augment dels valors en cerveses lleugeres fins a un augment considerable en els negres Porter i Stouts. En la cervesa, afegeix notes de xocolata i de cafè segons la quantitat afegida.
    El gust de xocolata és complementari en cerveses Brown Ale, fosques, Porter i Stouts.
    Aplicacions:
    Per a augmentar l’atractiu visual de cerveses de baixa densitat: 9 a 28grams per hectolitre de farina. Es posa en el bullidor 5 a 10 minuts abans del final de la operació per minimitzar la influència d’aquesta addició.
    Per a cerveses fosques, entre 338 grams per hectolitre per augmentar el color en 10º Lovibond. Es pot afegir durant la maceració o en la cocció.
    Per a porters i stouts, entre 2 i 10% de la matèria prima.
    Varietat d’ordi: 2 línies.
     
  • Malt negre de 2 línies (2-Row Black Malt)

  • Especificacions analítiques:
    Sabor entre lleuger i fumat.
    Humitat: 6.0%
    Color: entre 500 i 550º Lovibond
    Avantatges:
    Aquest malt de dues línies es fa servir en tots tipus de cervesa per a ajustar i augmentar lleugerament la lluminositat, i en cerveses de baixa densitat i accentuar la foscor en Porter i Stout. El Malt negre proporciona el color, l’agudesa i l’acritud característics d’aquestes cerveses.
    Aplicacions:
    Per a cerveses fosques, 388 grams per hectolitre per a augmentar el color de 17º en l’escala Lovibond. Es pot afegir durant la maceració o en el bullidor.
    Per a Porter i Stout, 1 a 10% de la matèria prima segons el color desitjat.
    Varietat d’ordi: 2 línies.
     
  • Malt negre (Black Malt) 6 línies

  • Especificacions analítiques:
    Humitat: 5,5%
    Color: 475-525 °L
    Aroma: de fi i suau a fumat.
    Avantatges:
    Aquest malt es fa servir en tots tipus de cervesa per a ajustar i augmentar lleugerament la lluminositat, i en cerveses de baixa densitat i accentuar la foscor en Porter i Stout. El Malt negre proporciona el color, l’agudesa i l’acritud característics d’aquestes cerveses.
    Aplicacions:
    Per millorar l’aspecte visual de cerveses de baixa densitat (de 9 a 28 grams per hectolitre. S’afegeix 5 a 10 minuts abans del final de tot per evitar aromes indesitjables.
    Per a cerveses fosques se’n posa 388 grams per hectolitre per augmentar els valors de color en 17ºLovibond. Es pot afegir durant la maceració o en el bullidor.
    Per a Porter, es fa servir en una proporció de 1 a 10% del total de la matèria prima segons el color desitjat.
    Varietat d’ordi: 6 línies.
     
  • Malt torrefacte especial (Special Roast Malt)

  • Especificacions analítiques:
    Humitat: 3.0%
    Color: 45-55 °L
    Avantatges
    Producte completament maltejat que rep un tractament addicional especial per a afegir carácter de "bescuit" a la cervesa. Es fa servir molt en Ales angleses. Proporciona un color daurat a marró profund.
    Aplicacions:
    Per a brown Ales amb gust de nou: 5 a 10% de la matèria prima.
    Per a cerveses ambre fosc i altres Ales fosques; entre 2 i 5%
    Per a Porter, 5 a 10%.
    Varietat d’ordi: 6 línies.
     
  • Aromatic (mitjanament fornejat)

  • Color: 26 Lovibond
    Malt ric en diastases que ajuda molt a la conversió dels midons. Afegeix netament aromes de malt. No se’n sol usar en una proporció de més de 10% del malt.
     
  • Malt belga Biscuit (torrefacció lleugera)

  • Color 23 Lovibond
    És l’únic malt poc torrat que ofereix aromes subtils de malts negres i xocolata. Se sol usar en una proporció de 3 a 15% per a lagers i Ales per a afegir aromes de pa i bescuit, o tocs de torrat.
     
  • Ashburne® Mild Malt

  • Especificacions analítiques:
    Creixement: 95+%
    Humitat: 3.5%
    Color: 5.0-5.5 °L
    Poder diastasic: 60
    Vidrós/mig vidrós/Farinós: 0 %/2 %/98 %
    Alfa amilasa: 46
    Avantatges:
    Produeix un augment sensible dels valors de color cap a daurats rics, aromes plens i suaus de malt sense afegir sucres no fermentescibles. Com que és altament enzimàtic, pot suportar respectables quantitats d’additius no enzimàtics i altres afegits.
    Aplicacions.
    Substitueix el malt Viena en les seves funcions d’ajustament dels colors i augment de la força dels aromes.
    S’aplica a Alt i a Kölsch en proporcions d’entre 10 i 20%.
    Es fa servir en moltes Ales angleses i irlandeses per donar complexitat i carácter.
    Per a Oktoberfest i Viena/Märzen i cerveses ambre, 10 a 25% per a aconseguir una aroma de malt.
    Presenta una modificació completa i un nivell baix de proteïnes i permet una maceració simple. Ideal per a Ales en barril, i cerveses sense filtrar.
    Varietats d’ordi: 2 línies.
     
  • Malt Extra Special

  • Especificacions analítiques:
    Humitat: 6.0 %
    Color: 125-135 °L
    Aromes: Raïm, panses, xocolata lleugera.
    Avantatges:
    Es fa servir en molts tipus de cervesa per donar notes de pansa associades habitualment a cerveses fosques d’alta densitat com Doppelbock. També es fa servir en cerveses "normals" per afegir complexitat i riquesa.
    Color entre roig fosc i coure.
    Aplicacions:
    Cerveses fosques, 3 a 5% per donar color, gust i aroma.
    Per a Porter i Stout, 10 a 15%.
    Varietats d’ordi: 2 línies.
     
  • Malt Victory®

  • Especificacions analítiques:
    Humitat: 2.0 %
    Color: entre 20 i 30°L
    Poder diastasic: negligible
    Avantatges:
    Aquest malt és completament modificat degut a un procediment addicional. Contribueix a unes aromes calentes, fruitades i de nou. Color daurat marronós.
    Aplicacions:
    Per a Ales amb gust de nou, 10 a 15% de la matèria prima.
    Per a cerveses ambre fosc o més fosques, 2 a 5%.
    Per a Porter, 5 a 10%.
    Varietats d'ordi: 6 línies.