LA PÀGINA MÉS CERVESERA DELS PAÏSOS CATALANS
ACOLLIDA
TAULA DE MATÈRIES
HISTÒRIA
ELABORACIÓ
ELABORACIÓ CASOLANA
ESTILS O TIPUS DE CERVESA
EL GUST I L'OLFACTE. COM FUNCIONEM 
LA DEGUSTACIÓ
DICCIONARI 
IMPLICACIONS SOCIO-CULTURALS
ESOTÈRICA DE LA CERVESA
CERVESA I SALUT
INTERNET
CURSETS DE DEGUSTACIÓ
CERVESA I CUINA
ARTICLES DE PREMSA
BIBLIOGRAFIA
REINHEITSGEBOT
ELABORACIO DE LA CERVESA
Resum Complet; introducció Ingredients Procés
El Malt. Com es fa. Versió1
El malt. Com es fa. Versió 2
Malt i most (producció del most) Aigua (brewing liquor) Ferment 1
Ferment 2
Llúpol; varietats+història Llúpol. Taula de varietats Llúpol. La planta. Conreu Taula de malts
Química 1 Química 2 Química 3 Química 4

Taula de malts.
Malts "additius"

Malts "Caramel"
Els malts "caramel" s’aconsegueixen torrant el malt verd abans de ser eixugat i en un tambor tancat per conservar la humitat de manera que els midons es converteixen en sucres. Aquests grans ja han estat "macerats" i es poden utilitzar puntualment per aportar gustos especials als mostos. Els malts "CARAMEL" solen presentar noms amb el prefixe CARA-, (Caramunic, Carahell, Carapils, etc.)
Quan els midons del gra ja són transformats en sucre, hom parla de Malt Caramel. En principi, aquest malt està pensat per mantenir les seves qualitats enzimatiques. Per a aconseguir-lo, hom remulla el malt verd durant tres hores a 60-75ºC. Així, hom ja provoca reaccions en el gra que, en principi són més pròpies de la maceració: reducció de sucres i de proteÏnes. Després, els malts caramel clars es torren a 55-60ºC i els més foscos són torrats a 150-180ºC. Els malts caramel solen actuar com a reductors de l'oxidació en la cervesa acabada.
Els malts caramel proporcionen cos i maltositat.  Les proporcions són variables segons el tipus de cervesa. Bàsicament:
          Malt caramel extra clar: 3-5% en cerveses Pils. 
          Malt caramel clar: 5-15% en cerveses de blat, Pale Ale, Festbier, Maibock. Aroma de malt i dolçor.
          Malt fosc: 3-10% en Oktoberfestbier, Bockbier, Festbier. 1-3% en cerveses "light" i molt clares. Aroma menys malt i més xocolata i/o nou.
 


Carapils; Carapils 2Línies; CarahellCaramünch; Caramel 10L;  Caramel 40L; Caramel 60L; Caramel 80LCaramel 120LCaramel 20LCaramel 30LCaramel 40L 6línies; Caramel 50L 6 Línies; Caramel 60L 6 líniesCaramel 80L 6 línies

Carapils®.(WEYERMANN)
Especificacions analítiques:
Humitat: 5.5 %
Color: 1.3-1.5 °L entre 3 i 5 EBC
Vidrós/Mig Vidrós/Farinós: 98 %/2 %/0 %
Influència sobre el color:
L’endosperma és gairebé completament vidrós i semblarà visualment que és més fosc que un Brewers Malt estándard. De fet, el valor en color és lleugerament inferior al Brewers Malt.
Avantatges:
Producte que actua com un additiu però com que està fet amb ordi, respecta les lleis més estrictes de la puresa. Afegeig cos, retenció de cap d’escuma i la conservació sense afectar el color o el gust.
Es pot servir sol o amb altres malts especials com a additiu.
També es pot usar per a aixecar (millorar) cerveses de baixa qualitat com Light, Standard, sense alcohol, etc.
Els sucres no fermentables continguts en aquest malt poden ajudar a equilibrar el cos i l’aroma de les cerveses fosques.
Aplicacions:
5 a 20% de la matèria prima per al primer us esmentat a dalt.
2 a 10% de la matèria prima per al segon us esmentat a dalt.
Especialitat de malt alemanya usada en proporcions d’entre 5 i 40% per a elaborar cerveses Pils, cerveses sense alcohol i cerveses de qualitat inferior i solen ajudar a produir una millor retenció d’escuma i més cos.
Ordi de sis línies.

  • Carapils de 2 línies (2-Row Carapils® Malt)(WEYERMANN)

  • Especificacions analítiques:
    Humitat: 6,0%
    Color: 1,3 a 1,5 Lovibond
    Vidrós/Mig Vidrós/Farinós: 95 %/5 %/0 %
    Influència sobre el color:
    L’endosperma és gairebé completament vidrós i semblarà aparentment més fosc que un malt estándar Brewers. Tot i així és lleugerament més clar.
    Avantatges:
    Producte que actua com un additiu però com que està fet amb ordi, respecta les lleis més estrictes de la puresa. Afegeig cos, retenció de cap d’escuma i la conservació sense afectar el color o el gust.
    Es pot servir sol o amb altres malts especials com a additiu.
    També es pot usar per a aixecar (millorar) cerveses de baixa qualitat com Light, Standard, sense alcohol, etc.
    Els sucres no fermentables continguts en aquest malt poden ajudar a equilibrar el cos i l’aroma de les cerveses fosques.
    Aplicacions:
    5 a 20% de la matèria prima per al primer us esmentat a dalt.
    2 a 10% de la matèria prima per al segon us esmentat a dalt.
    Ordi de dues línies.
     
     
     
  • Carahell ®Weyermann

  • Color: 20 a 30 EBC.
    Usat en nombroses cerveses en proporcions d’entre 15 i 30% amb la finalitat de donar més cos, d’intensificar aromes i afegir retenció de cap d’escuma a cerveses de qualitat inferior així com a cerveses de forment, Lagers (Helle), Festbier, etc.
     
     
     
  • CaraMunic (Caramel)(WEYERMANN) Caramünch®.(WEYERMANN)

  • Color entre 80 i 100 / 110 i 130 / 140 i 160 EBC (tres tipus)
    Especialitat alemanya de malts usats en proporcions de d’entre 1 i 5% per a cerveses Dunkel, Fest i altres cerveses de qualitat inferior per tal de donar cos, intensificar aromes de malt, donar un cos més rodó i colors més intensos.
    Color 72 Lovibond
    Usat per donar més color en les Lager i Ales. Usat en proporcions de 5 a 15% dóna una aroma més plena, contribueix a l’estabilitat del cap d’escuma, afegeix sucres no fermentables caramel·litzats i contribueix a una rica aroma de malt.
     
     
  • Malt Caramel 10L

  • Especificacions analítiques:
    Humitat: 7.0 %
    Color: 10-14 °L
    Vidrós/mig vidrós/Farinós: 92 %/8 %/0 %
    Avantatges:
    Proporciona color, una aroma única, cos (sucres no fermentables) i contribueix a la conservació del cap d’escuma i de la cervesa. Aroma molt dolça i color daurat.
    Aplicacions:
    Per a Pilsen, 3 a 7% per a equilibrar aromes de malt i cereals amb el llúpol. Dóna un color daurat ric sense augmentar sensiblement l’aroma.
    Per a Cerveses Ambre clares, 5 a 15% per donar color, dolçor i cos.
    Varietat d’ordi: 6 línies.
     
  • Malt caramel de dues línies (Two-Row Caramel Malt 40L)

  • Especificacions analítiques:
    Humitat:5.5%
    Color: 35-45ºLovibond
    Vidrós/mig vidrós/Farinós:95%/5%/0%
    Avantatges:
    Proporciona color, una aroma única, cos (sucres no fermentables) i contribueix a la conservació del cap d’escuma i de la cervesa.
    Aroma molt dolça i color roig brillant.
    Aplicacions:
    Per a cerveses ambre, entre 3 i 7% per donar color, dolçor, aroma i cos de caramel.
    Per a cerveses mig ambre, entre 5 i 15%.
    Varietat d’ordi: 2 línies.
     
     
  • Malt Caramel 2 línies 60L (Two-Row Caramel Malt 60L)

  • Especificacions analítiques:
    Humitat: 5,5%
    Color: 55-65 °L
    Vidrós/mig vidrós/Farinós: 95%/5%/0%
    Avantatges:
    Proporciona color, una aroma única, cos (sucres no fermentables) i contribueix a la conservació del cap d’escuma i de la cervesa.
    Aroma molt dolça i color roig brillant
    Aplicacions:
    Per a cerveses de baixa densitat, 0.5 a 2%
    Per a cerveses ambre, 3 a 15% per donar dolçor, cos, color i aroma de caramel.
    Per a cerveses fosques, 7 a 15%
    Per a Porter i Stout, 10 a 15%
    Varietat d’ordi: 2 línies.
     
  • Malt Caramel 2 línies 80L (Two-Row Caramel Malt 80L)

  • Especificacions analítiques:
    Humitat: 5.0%
    Color: 75-85 °L
    Vidrós/mig vidrós/Farinós: 95 %/5 %/0 %
    Avantatges:
    Proporciona color, una aroma única, cos (sucres no fermentables) i contribueix a la conservació del cap d’escuma i de la cervesa.
    Aroma molt dolça i color roig brillant a fosc.
    Aplicacions
    Per a cerveses roges: 3 a 12% per donar color, dolçor, aroma de caramel i cos.
    Cerveses fosques, 7 a 15%
    Porter i Stout, 10 a 15%
    Varietat d’ordi:2 línies
     
  • Malt Caramel 120L

  • Especificacions analítiques:
    Humitat: 3.5 %
    Color: 105-125 °L
    Vidrós/mig vidrós/Farinós: 95 %/5 %/0 %
    Avantatges:
    Proporciona color, una aroma única, cos (sucres no fermentables) i contribueix a la conservació del cap d’escuma i de la cervesa. Aquest malt dóna un carácter molt marcat de caramel i un color roig intens.
    Aplicacions:
    Per a cerveses fosques, 3 a 15% per dónar color, cos i aroma de caramel
    Per a Porter, 10 a 15%
    Varietat d’ordi: 6 línies.
     
  • Malt Caramel 20L

  • Especificacions analítiques:
    Humitat: 6.0 %
    Color: 20-25 °L
    Vidrós/mig vidrós/Farinós: 92 %/5 %/0 %
    Avantatges:
    Proporciona color, una aroma única, cos (sucres no fermentables) i contribueix a la conservació del cap d’escuma i de la cervesa. També dóna una aroma dolça de caramel i un color daurat.
    Aplicacions:
    Per a Pils, 3 a 7% per compensar aromes de malt, cereal i alts nivells de llúpol.
    Per a cerveses ambre clar, 5 a 15% per donar color, dolçor i cos.
    Varietat d’ordi: 6 línies
     
  • Malt Caramel 30L

  • Especificacions analítiques:
    Humitat: 6.0 %
    Color: 25-35 °L
    Vidrós/mig vidrós/Farinós: 95 %/5 %/0 %
    Avantatges:
    Proporciona color, una aroma única, cos (sucres no fermentables) i contribueix a la conservació del cap d’escuma i de la cervesa. També dóna una aroma dolça de caramel i un color daurat.
    Aplicacions:
    Per a Pils, 3 a 7% per compensar aromes de malt, cereal i alts nivells de llúpol.
    Per a cerveses ambre clar, 5 a 15% per donar color, dolçor i cos.
    Varietat d’ordi: 6 línies
     
  • Caramel Malt 40L

  • Especificacions analítiques:
    Humitat: 5.6 %
    Color: 35-45 °L
    Vidrós/mig vidrós/Farinós: 95 %/5 %/0 %
    Avantatges:
    Proporciona color, una aroma única, cos (sucres no fermentables) i contribueix a la conservació del cap d’escuma i de la cervesa. També afegeix una aroma mitjana de caramel i dolçor. El color va de daurat a roig clar.
    Aplicacions:
    Per a cerveses ambre clar, 3 a 7% per donar color, dolçor i cos.
    Per a cerveses ambre mitjà, 5 a 15%.
    Varietat d’ordi: 6 línies.
     
  • Caramel Malt 50L

  • Especificacions analítiques:
    Humitat: 5.0 %
    Color: 35-45 °L
    Vidrós/mig vidrós/Farinós: 95 %/5 %/0 %
    Avantatges:
    Proporciona color, una aroma única, cos (sucres no fermentables) i contribueix a la conservació del cap d’escuma i de la cervesa. També afegeix una aroma mitjana de caramel i dolçor. El color va de daurat a roig clar.
    Aplicacions
    Per a cerveses ambre clar, 3 a 7% per donar color, dolçor i cos.
    Per a cerveses ambre mitjà, 5 a 15%.
    Varietat d’ordi: 6 línies
     
  • Caramel Malt 60L

  • Especificacions analítiques:
    Humitat: 5.0 %
    Color: 55-65 °L
    Vidrós/mig vidrós/Farinós: 95 %/5 %/0 %
    Avantatges:
    Proporciona color, una aroma única, cos (sucres no fermentables) i contribueix a la conservació del cap d’escuma i de la cervesa. També afegeix una aroma mitjana de caramel i dolçor. El color va de daurat fosc a roig.
    Aplicacions:
    Per a cerveses de baixa densitat, 0.5 a 2% per donar color i aroma.
    Per a cerveses ambre, 3 a 15% per donar color, dolçor, aroma de caramel i cos.
    Per a Bock, 10 a 15%.
    Per a fosques, 7 a 15%
    Per a Porter i Stout, 10 a 15%
    Varietats d’ordi: 6 línies.
     
  • Caramel Malt 80L

  • Especificacions analítiques:
    Humitat: 4.2 %
    Color: 78-85 °L
    Vidrós/mig vidrós/Farinós: 95 %/5 %/0 %
    Avantatges:
    Proporciona color, una aroma única, cos (sucres no fermentables) i contribueix a la conservació del cap d’escuma i de la cervesa. També afegeix un fort gust de caramel i dóna un color entre roig i roig fosc.
    Aplicacions:
    Per cerveses roges, 3 a 12% per donar color, dolçor, aroma de caramel i cos
    Per a cerveses fosques, 7 a 15%.
    Per a Porter i Stout, 10 a 15%.
    Varietat d’ordi: 6 línies.