ELABORACIO DE LA CERVESA
Taula de malts.
Malts clars
(base)
Malt
Lager Alemany; Pale anglès;
Pale
anglès 2 línies; Pils alemany;
Lager
anglès; Pils belga;
Brewers
6 línies; Brewers 2 línies;
Malt Pale o Lager Alemany (Malt de dues línies,
Pilsner Malt)
Color: 1,8 Lovibond
Produeix un aroma suau de cereal. Usat en
Lagers fines i Alt Bier.
Malt Pale Ale anglès
Especificacions analítiques:
Creixement: 95+ %
Vidrós/mig vidrós/farinós: 0 %/2 %/98 %
Humitat: 3.5 %
Color: 3.2-3.6 °L
Poder diastasic (Lintner): 80
Alpha Amylasa: 46
Avantatges:
Té una aroma de malt més pronunciada que
el Brewers de dues línies. També és més fosc de color i afegeig notes
daurades al color de la cervesa. Els enzims en fan una bona base que
suportarà additius i/o especialitats no enzimàtics.
Aplicacions:
Es fa servir juntament amb el malt
brewers de dues línies per donar una aroma més forta de malt i un color més
consistent. Particularment apropiat per a Pale Ales angleses, IPA, ESB i
Bitters.
Malt Pale Anglès (dues línies)
Malt anglès molt modificat, facilment
convertit en una maceració d’una sola temperatura (en lloc de realitzar
etapes). Malt preferit de molts
elaboradors anglesos per a les seves cerveses més aromàtiques. Aquest malt
ha estat fornejat a temperatures més altes que el Lager i conté menys poder
diastasic i, per tant, suporta addicions del 15% o menys.
Concretament, aquest malt ha estat
fornejat a baixes temperatures però més temps que el Malt Lager anglès.
Color 5 EBC.
Malt Pils alemany
Color: 2,5-3,5 EBC (segons les fonts: 2,5
- 4,5 EBC)
Sol constituir fins al 100% del gra total
per a cerveses PILS alemanyes.
S'aconsegueix mitjançant una torrefacció
molt lleugera del malt verd. La part que conté el midó és encara blanca. És
fortament enzimatic i és el malt més soluble (en Alemany hom parla
d'Extraktgehalt.) Només s'utilitza sol en cerveses molt clares. Normalment
se'l barreja amb malts foscos i amb malts caramel (Schüttung). Es fa servir com a malt base en gairebé totes
les cerveses alemanyes.
Malt lager
anglès:
Malt
fornejat a baixes temperatures.
Color:
3 EBC
Pils belga (ordi
de dues línies)
Color:
1,8 Lovibond
Base
de molts estils, incluint Lagers, Ales belgues i cerveses de forment.
Malt Brewers de
sis línies (Six-Row Brewers Malt)
Especificacions analítiques:
Creixement:
95+%
Vidrós/Mig
Vidrós/Farinós: 0 %/2 %/98 %
Humitat:
4,0%
Color:
1,7 a
2,0 Lovibond
Poder
diastasic: 140
Alfa
Amilasa: 46
Avantatges:
El
Malt Brewers de sis línies és menys car que el de dues línies. Té una clofolla més gruixuda que ajuda a una
millor filtració (lautering) i un final d’operacions més ràpid. Alt contingut
enzimàtic: Pot servir doncs d’additiu en
grans quantitats.
Aplicacions:
Es fa servir com a base per a tots els
tipus de cervesa. Els enzims d’aquesta varietat són suficients per a actuar sobre alts
percentatges de malts especials i altres additius sense alterar els
procediments de braceig.
Varietat d’ordi: sis línies
Malt Brewers de dues línies (Two-Row Brewers Malt )
Especificacions tècniques:
Creixement: 95+ %
Vidriós/Mig vidriós/Farinós 0 %/2 %/98 %
Humitat 4.0 %
Color: 1.5-2.0 °L
Poder diastasic (Lintner) 120
Alpha Amylasa. 45
Avantatges:
Aquest malt produeix una mica més de
proteines que el de sis línies. Tendeix a oferir cerveses suaus amb menys
aromes de malt. Sol presentar un nivell més baix de proteïnes i tindrà un
color més baix a l’escala ºL que el sis
línies.
Aplicacions:
Es pot fer servir com a base per a
qualsevol tipus de cervesa.
Els enzims continguts són suficients per suportar
qualsevol tipus d’addició sense haver d’alterar els
procediments de braceig.
|