LA PÀGINA MÉS CERVESERA DELS PAÏSOS CATALANS

 

ACOLLIDA

TAULA DE MATÈRIES

 

HISTÒRIA

ELABORACIÓ

ELABORACIÓ CASOLANA

ESTILS O TIPUS DE CERVESA

EL GUST I L'OLFACTE. COM FUNCIONEM 

LA DEGUSTACIÓ

DICCIONARI 

IMPLICACIONS SOCIO-CULTURALS

ESOTÈRICA DE LA CERVESA

CERVESA I SALUT

INTERNET

CURSETS DE DEGUSTACIÓ

CERVESA I CUINA

ARTICLES DE PREMSA

BIBLIOGRAFIA

REINHEITSGEBOT

 

ELABORACIO DE LA CERVESA

Taula de malts.

Malts clars (base)
Malt Lager AlemanyPale anglès; Pale anglès 2 línies; Pils alemany; Lager anglès; Pils belgaBrewers 6 línies; Brewers 2 línies; 

 

Malt Pale o Lager Alemany (Malt de dues línies, Pilsner Malt)
Color: 1,8 Lovibond
Produeix un aroma suau de cereal. Usat en Lagers fines i Alt Bier.

Malt Pale Ale anglès
Especificacions analítiques:
Creixement: 95+ %
Vidrós/mig vidrós/farinós: 0 %/2 %/98 %
Humitat: 3.5 %
Color: 3.2-3.6 °L
Poder diastasic (Lintner): 80
Alpha Amylasa: 46
Avantatges:
Té una aroma de malt més pronunciada que el Brewers de dues línies. També és més fosc de color i afegeig notes daurades al color de la cervesa. Els enzims en fan una bona base que suportarà additius i/o especialitats no enzimàtics.
Aplicacions:
Es fa servir juntament amb el malt brewers de dues línies per donar una aroma més forta de malt i un color més consistent. Particularment apropiat per a Pale Ales angleses, IPA, ESB i Bitters.

Malt Pale Anglès (dues línies)
Malt anglès molt modificat, facilment convertit en una maceració d’una sola temperatura (en lloc de realitzar etapes). Malt preferit de molts elaboradors anglesos per a les seves cerveses més aromàtiques. Aquest malt ha estat fornejat a temperatures més altes que el Lager i conté menys poder diastasic i, per tant, suporta addicions del 15% o menys.
Concretament, aquest malt ha estat fornejat a baixes temperatures però més temps que el Malt Lager anglès.
Color 5 EBC.

Malt Pils alemany
Color: 2,5-3,5 EBC (segons les fonts: 2,5 - 4,5 EBC)
Sol constituir fins al 100% del gra total per a cerveses PILS alemanyes.
S'aconsegueix mitjançant una torrefacció molt lleugera del malt verd. La part que conté el midó és encara blanca. És fortament enzimatic i és el malt més soluble (en Alemany hom parla d'Extraktgehalt.) Només s'utilitza sol en cerveses molt clares. Normalment se'l barreja amb malts foscos i amb malts caramel (Schüttung). Es fa servir com a malt base en gairebé totes les cerveses alemanyes.

Malt lager anglès:
Malt fornejat a baixes temperatures.
Color: 3 EBC

Pils belga (ordi de dues línies)
Color: 1,8 Lovibond
Base de molts estils, incluint Lagers, Ales belgues i cerveses de forment.

Malt Brewers de sis línies (Six-Row Brewers Malt)
Especificacions analítiques:
Creixement: 95+%
Vidrós/Mig Vidrós/Farinós: 0 %/2 %/98 %
Humitat: 4,0%
Color: 1,7 a 2,0 Lovibond
Poder diastasic: 140
Alfa Amilasa: 46
Avantatges:
El Malt Brewers de sis línies és menys car que el de dues línies. Té una clofolla més gruixuda que ajuda a una millor filtració (lautering) i un final d’operacions més ràpid. Alt contingut enzimàtic: Pot servir doncs d’additiu en grans quantitats.
Aplicacions:
Es fa servir com a base per a tots els tipus de cervesa. Els enzims d’aquesta varietat són suficients per a actuar sobre alts percentatges de malts especials i altres additius sense alterar els procediments de braceig.
Varietat d’ordi: sis línies

Malt Brewers de dues línies (Two-Row Brewers Malt )
Especificacions tècniques:
Creixement: 95+ %
Vidriós/Mig vidriós/Farinós 0 %/2 %/98 %
Humitat 4.0 %
Color: 1.5-2.0 °L
Poder diastasic (Lintner) 120
Alpha Amylasa. 45
Avantatges:
Aquest malt produeix una mica més de proteines que el de sis línies. Tendeix a oferir cerveses suaus amb menys aromes de malt. Sol presentar un nivell més baix de proteïnes i tindrà un color més baix a l’escala ºL que el sis línies.
Aplicacions:
Es pot fer servir com a base per a qualsevol tipus de cervesa.
Els enzims continguts són suficients per suportar qualsevol tipus d’addició sense haver d’alterar els procediments de braceig.

Taula de malts