Hem confegit aquesta llista de cerveses
per tal d’ajudar el personal en les seves recerques en el món de
la cervesa. Cada estil és comentat i definit i hem pogut afegir
una Fitxa tècnica a cada capítol.
Les nostres fonts són múltiples
(i les hem citades) i ha estat molt laboriós reunir tota aquesta
informació. En la mesura que puguem anirem ampliant la informació
i completant les dades tècniques. D'altra banda, alguns autors fan
distincions que d'altres no fan i fins i tot hi ha distincions que fariem
nosaltres però que gent més experta no fa. De moment ens
sotmetrem al seu dictat.
Fonts:
Beer Judge Certification Program Guidelines
American Homebrew Association Guidelines
Deutscher Brauer Bund
Braurei Forum (revista)
Princeton Homebrew Supplies Info Beers
Michael Jackson El llibre de la cervesa
Blume.
Bierologie. Schulters & Knab. Verlag
Hans Carl. Nürnberg, 1999.
I altres.
Abreviacions:
D.I. = Densitat Inicial = O.G. Original
Gravity
D.F. = Densitat Final = F.G. Final
Gravity
A.V. = Alcohol en Volum = A.B.V. Alcohol
By Volume
A.P. = Alcohol en Pes = A.B.W. Alcohol
By Weight
IBU = Amargor, valors americans
EBU = Amargor, valors europeus
SRM = (Standard Reference Method) Color,
valors americans SRM: (0.375 x EBC) + 0.45
EBC = Color, valors europeus.
EBC: (2.65 x SRM) – 1.2
Nota sobre el contingut en alcohol
L’alcohol no pesa igual que l’aigua. De
manera que no podem usar els mateixos valors pel pes i pel volum com ho
solem fer amb l’aigua.
Per exemple si hom indica que hi ha
5,2 d’alcohol en volum, tant graus com percent (és indiferent) significa
que, per un litre, hi ha un volum de 5,2 centilitres però que pesen
4,16 grams.
Normalment hom indica el contingut
en alcohol en º o % del Volum. Per exemple: Maredsous 6º indica
també a la seva etiqueta: Alc. 6% Vol. (que seria 4,8 en pes).
Si voleu saber els valors en pes (cosa
ben rara, en veritat) només heu de multiplicar els valors en volum
per 0,8.
Nota sobre els valors de color:
La majoria de les nostres fonts procedeixen
de l'altra banda de l'Atlàntic on, a pesar nostre, cal reconèixer
que són més generosos amb la informació que els Europeus.
La majoria dels valors són doncs
originalment en º SRM o Lovibond. La conversió a EBC és
molt aproximativa tant és així que és més convenient
no tenir-la gaire en compte. Recollir les dades en EBC és una feina
ingent que anirem fent i que editarem ací mateix. Essent però
que tenim altres coses per fer primer, aquest part de la nostra feina quedarà
relegada a un futur a mitjà termini. Merci per la vostra comprensió. |