LA PÀGINA MÉS CERVESERA DELS PAÏSOS CATALANS
ACOLLIDA
TAULA DE MATÈRIES
HISTÒRIA
ELABORACIÓ
ELABORACIÓ CASOLANA
ESTILS O TIPUS DE CERVESA
EL GUST I L'OLFACTE. COM FUNCIONEM 
LA DEGUSTACIÓ
DICCIONARI 
IMPLICACIONS SOCIO-CULTURALS
ESOTÈRICA DE LA CERVESA
CERVESA I SALUT
INTERNET
CURSETS DE DEGUSTACIÓ
CERVESA I CUINA
ARTICLES DE PREMSA
BIBLIOGRAFIA
REINHEITSGEBOT
Guia de degustació per estils
Hem confegit aquesta llista de cerveses per tal d’ajudar el personal en les seves recerques en el món de la cervesa. Cada estil és comentat i definit i hem pogut afegir una Fitxa tècnica a cada capítol.

Les nostres fonts són múltiples (i les hem citades) i ha estat molt laboriós reunir tota aquesta informació. En la mesura que puguem anirem ampliant la informació i completant les dades tècniques. D'altra banda, alguns autors fan distincions que d'altres no fan i fins i tot hi ha distincions que fariem nosaltres però que gent més experta no fa. De moment ens sotmetrem al seu dictat.

Fonts:
Beer Judge Certification Program Guidelines
American Homebrew Association Guidelines
Deutscher Brauer Bund
Braurei Forum (revista)
Princeton Homebrew Supplies Info Beers
Michael Jackson El llibre de la cervesa Blume.
Bierologie. Schulters & Knab. Verlag Hans Carl. Nürnberg, 1999.
I altres.
 

Abreviacions:
D.I. = Densitat Inicial = O.G. Original Gravity
D.F. = Densitat Final = F.G. Final Gravity
A.V. = Alcohol en Volum = A.B.V. Alcohol By Volume
A.P. = Alcohol en Pes = A.B.W. Alcohol By Weight
IBU = Amargor, valors americans
EBU = Amargor, valors europeus
SRM = (Standard Reference Method) Color, valors americans    SRM: (0.375 x EBC) + 0.45
EBC = Color, valors europeus.    EBC: (2.65 x SRM) – 1.2

Nota sobre el contingut en alcohol

L’alcohol no pesa igual que l’aigua. De manera que no podem usar els mateixos valors pel pes i pel volum com ho solem fer amb l’aigua.
Per exemple si hom indica que hi ha 5,2 d’alcohol en volum, tant graus com percent (és indiferent) significa que, per un litre, hi ha un volum de 5,2 centilitres però que pesen 4,16 grams.
Normalment hom indica el contingut en alcohol en º o % del Volum. Per exemple: Maredsous 6º indica també a la seva etiqueta: Alc. 6% Vol. (que seria 4,8 en pes).
Si voleu saber els valors en pes (cosa ben rara, en veritat) només heu de multiplicar els valors en volum per 0,8.

Nota sobre els valors de color:

La majoria de les nostres fonts procedeixen de l'altra banda de l'Atlàntic on, a pesar nostre, cal reconèixer que són més generosos amb la informació que els Europeus.
La majoria dels valors són doncs originalment en º SRM o Lovibond. La conversió a EBC és molt aproximativa tant és així que és més convenient no tenir-la gaire en compte. Recollir les dades en EBC és una feina ingent que anirem fent i que editarem ací mateix. Essent però que tenim altres coses per fer primer, aquest part de la nostra feina quedarà relegada a un futur a mitjà termini. Merci per la vostra comprensió.
Taula
Cerveses de forment de fermentació espontània
Lambic Gueuze
  • Gueuze de fruites
  • Faro
    Fox Lambic doux Vieux Mars

    Cerveses flamenques molt madurades

    Ale roja de Flandres Oud Bruin

    Cerveses de forment de fermentació controlada

    Weissbier/Weizenbier
    Weizenbock Dunkelweizen
    Cervesa de forment especiada; cervesa de forment de Berlin
    Witbier Berliner Weisse

    Cerveses de malt d’ordi d’alta fermentació

    Kölsch Altbier (Düsseldorf) Sticke
    Altbier (Nord Alemanya) Altbier (Münster)

    Cerveses Angleses. Alta fermentació.

    Bitter ordinària Bitter especial  Strong bitter
    IPA Old (owd) Ale

    Escoceses

    Scottish 60 Scottish 70 Heavy Scottish 80 Export
    Scottish 90 Strong Strong Scotch (Wee heavy)

    Irlandesa

    Irish Red

    Brown Ales i Barley Wine

    Brown Ale mild
    Brown Ale Nord Anglaterra
    Brown Ale Sud Anglaterra
    Barley Wine

    Negres d’origen anglès:

    Porter Robusta
    Brown Porter Stout seca
    Stout dolça Stout extra foreign Stout rus imperial
    Oatmeal stout

    Ales fortes belgues

    Ale forta belga (Pale Ale)
    Ale forta belga (dubbel)
    Ale forta belga (trippel)
    Ale forta belga (Ale daurada)
    Ale forta belga (fosca)

    Especialitats

    Bière de garde
     Saison
    Especialitats belgues


    Baixa fermentació


    Lager i Pils
    Lager de Munic (Münchner Helle) Export Helle
    Pils original Pils Nord Alemanya
    Cerveses Bock
    Bockbier Helles Bock (Märzenbock) Doppelbock
    Weihnachtsbock Eisbock Maibock

     
    Altres Lager
    München Dunkel Export Dunkles Oktoberfest; Märzen
    Schwarzbier Viena Dortmund

     
    Estils especials alemanys (en prep.)
     Zwickelbier Roggenbier Rauchbier
    Kräusenbier Steinbier Kellerbier
    Dinkelbier Zoigl Gose