LA PÀGINA MÉS CERVESERA DELS PAÏSOS CATALANS
ACOLLIDA
TAULA DE MATÈRIES
HISTÒRIA
ELABORACIÓ
ELABORACIÓ CASOLANA
ESTILS O TIPUS DE CERVESA
EL GUST I L'OLFACTE. COM FUNCIONEM 
LA DEGUSTACIÓ
DICCIONARI 
IMPLICACIONS SOCIO-CULTURALS
ESOTÈRICA DE LA CERVESA
CERVESA I SALUT
INTERNET
CURSETS DE DEGUSTACIÓ
CERVESA I CUINA
ARTICLES DE PREMSA
BIBLIOGRAFIA
REINHEITSGEBOT
Guia de degustació per estils

Alta fermentació (ALE)

Irish Red


Ales amb fort accent de malt, sovint amb una nota de mantega (diacetil), rodones amb un suau però notable fruitat i amb un marcat matís vermell. Aquest estil va nàixer pràcticament com una còpia d’algunes cerveses escoceses de les més marcades pel malt i més acolorida la irlandesa. A finals dels 1960, la darrera cerveseria independent d’Irlanda tancava. Avui en dia totes pertanyen a GUINESS (que al seu tron pertany a HEINECKEN!).

L’ingredient principal és malt PALE ALE amb afegits de malt CRYSTAL i ordi torrat en algun cas. En les IRISH ALES, sembla ser que el blat de moro ha entrat a sac.

Aroma i amargor de llúpol molt notables. Les versions comercials per a l’estranger solen ser menys amargues que les que hom es reserva al país.

Fitxa tècnica

  D.I. A.V. IBU SRM EBC
Dawson 1036 – 1064 4 - 7 16 – 30 7 - 14 17 – 35
Exemples comercials:
George Killian’s Irish Red; Kilkenny Irish Red; Finnian’s Irish Red; Murphy’s Irish Red; Smithwick’s; Phoenix; (La Finnian’s és independent. I no sabem si la Dublin Brewing fa alguna Irish red, però aquesta cerveseria encara resisteix)

Taula de la guia de degustació