Alta fermentació (ALE)
Irish Red
Ales amb fort accent de malt, sovint amb
una nota de mantega (diacetil), rodones amb un suau però notable
fruitat i amb un marcat matís vermell. Aquest estil va nàixer
pràcticament com una còpia d’algunes cerveses escoceses de
les més marcades pel malt i més acolorida la irlandesa. A
finals dels 1960, la darrera cerveseria independent d’Irlanda tancava.
Avui en dia totes pertanyen a GUINESS (que al seu tron pertany a HEINECKEN!).
L’ingredient principal és malt PALE ALE
amb afegits de malt CRYSTAL i ordi torrat en algun cas. En les IRISH ALES,
sembla ser que el blat de moro ha entrat a sac.
Aroma i amargor de llúpol molt notables.
Les versions comercials per a l’estranger solen ser menys amargues que
les que hom es reserva al país.
Fitxa tècnica
|
D.I. |
A.V. |
IBU |
SRM |
EBC |
Dawson |
1036
– 1064 |
4
- 7 |
16
– 30 |
7
- 14 |
17
– 35 |
Exemples comercials:
George Killian’s Irish Red; Kilkenny Irish
Red; Finnian’s Irish Red; Murphy’s Irish Red; Smithwick’s; Phoenix; (La
Finnian’s és independent. I no sabem si la Dublin Brewing fa alguna
Irish red, però aquesta cerveseria encara resisteix)
Taula
de la guia de degustació |