Baixa
fermentació (LAGER)
Rauchbier;
Rauchbier
Olor: Fum més o menys evident.
Gust: Predominància del gust de
fum. Dolça, caramel, es nota poc el llúpol. No fruitat, no
èsters, pot presentar diacetil. Pot presentar també gust
de melassa al final.
Cos: Ple degut als fenols del fum.
Color: Entre ambre fosc i marró
fosc.
Comentari: existeixen versions amb forment
i versions Bock.
Ingredients: Ordi maltejat amb foc de faig;
el gra entra en contacte amb el fum. (Black Patent Malt; Ordi torrat; Malt
de forment xocolata; CaraMünch III; Malt de sègol xocolata;
Malt fumat alemany; Hallertau; Northern Brewer; Tettnanger) Aigua "tova".
Domini: Bamberg i regió (també
se'n tenen notícies en algun país bàltic)
Temperatura ideal de servei: 8-10ºC
Classificació legal: Vollbier
Fitxa tècnica:
|
D.I. |
D.F. |
A.V.%Vol. |
EBU/IBU |
SRM |
EBC |
Schulters & Knab |
12 - 14 |
|
4.6 - 5.3 |
30 - 60 |
|
25 - 32 |
PHB |
1048-1052 (12-13P) |
1012-1016 (3-4P) |
4.3-4.8 |
20-80 |
10-20 |
20-30 |
Exemple comercial: Schlenkerla (Bamberg)
Hi ha més estils. Quan tinguem les referències
us les farem arribar a aquesta pàgina.
|