LA PÀGINA MÉS CERVESERA DELS PAÏSOS CATALANS
ACOLLIDA
TAULA DE MATÈRIES
HISTÒRIA
ELABORACIÓ
ELABORACIÓ CASOLANA
ESTILS O TIPUS DE CERVESA
EL GUST I L'OLFACTE. COM FUNCIONEM 
LA DEGUSTACIÓ
DICCIONARI 
IMPLICACIONS SOCIO-CULTURALS
ESOTÈRICA DE LA CERVESA
CERVESA I SALUT
INTERNET
CURSETS DE DEGUSTACIÓ
CERVESA I CUINA
ARTICLES DE PREMSA
BIBLIOGRAFIA
REINHEITSGEBOT
Guia de degustació per estils
Baixa fermentació (LAGER)

Rauchbier;

Rauchbier


Olor: Fum més o menys evident.
Gust: Predominància del gust de fum. Dolça, caramel, es nota poc el llúpol. No fruitat, no èsters, pot presentar diacetil. Pot presentar també gust de melassa al final.
Cos: Ple degut als fenols del fum.
Color: Entre ambre fosc i marró fosc.
Comentari: existeixen versions amb forment i versions Bock.
Ingredients: Ordi maltejat amb foc de faig; el gra entra en contacte amb el fum. (Black Patent Malt; Ordi torrat; Malt de forment xocolata;  CaraMünch III; Malt de sègol xocolata; Malt fumat alemany; Hallertau; Northern Brewer; Tettnanger) Aigua "tova".
Domini: Bamberg i regió (també se'n tenen notícies en algun país bàltic)
Temperatura ideal de servei: 8-10ºC
Classificació legal: Vollbier
Fitxa tècnica:
 

 
D.I. D.F. A.V.%Vol. EBU/IBU SRM EBC
Schulters & Knab 12 - 14 4.6 - 5.3 30 - 60 25 - 32
PHB 1048-1052 (12-13P) 1012-1016 (3-4P) 4.3-4.8 20-80 10-20 20-30


Exemple comercial: Schlenkerla (Bamberg)







Hi ha més estils. Quan tinguem les referències us les farem arribar a aquesta pàgina.
 

Índex general
Índex d'aquesta pàgina