|
|
|
Fitxes
de degustació o com prendre apunts.
En aquest apartat
trobareu una fitxa de tast que creiem que és prou ben parida. Permet
procedir bastant seriosament a una degustació sense perdre's res.
Heus aquí
doncs les fitxes o fulls de degustació que hem elaborat nosaltres:
FITXA
DE DEGUSTACIÓ
Productor
Marca
de la cervesa
Estil
Adreces
Tel/Fax |
Dades
tècniques conegudes
Temperatura
de degustació
Data
Alc/vol%
Densitat
Inicial
Densitat
Final
EBU/EBC
Quantitat |
1.-
Aspecte.
| Transparència |
Pòsit
o no/lluminositat |
| Color |
|
| Escuma |
Tipus/romanència/color |
|
2.-
Olor
|
Repeticions
|
1 |
2 |
3 |
4 |
| Malt(gra/pa/most
fresc) |
|
|
|
|
| Herba
(herba/palla/fenc) |
|
|
|
|
| Flor
(rosa/gerani) |
|
|
|
|
| Fruita
(Cirera/maduixa/pera/poma,etc) |
|
|
|
|
| Altres
(Dissolvent/Mantega/nous) |
|
|
|
|
|
3.-
Gust
|
Repeticions
|
1 |
2 |
3 |
4 |
| Salat |
|
|
|
|
| Dolç |
|
|
|
|
| Amarg |
|
|
|
|
| Àcid |
|
|
|
|
| Malt(gra/pa/most
fresc) |
|
|
|
|
| Herba
(herba/palla/fenc) |
|
|
|
|
| Flor
(rosa/gerani) |
|
|
|
|
| Fruita
(Cirera/maduixa/pera/poma,etc) |
|
|
|
|
| Altres
(Dissolvent/Mantega/nous/sofre) |
|
|
|
|
|
4.-Tacte
| Carbonatació |
|
| Astringència |
|
| Alcohol
(escalfor) |
|
| Cos
(rodó/aigualit/punxegut/etc) |
|
|
5.-
Altres comentaris
|
Sobre
degustació, veieu més detalls a www.bjcp.orgO
les traduccions que n’hem fet aquí mateix
Fitxa
que vam proposar als lectors del Bars & Beers
Productor
Adreça
Mail
Tel/Fax |
Nom
de la cervesa |
Estil |
Dades
tècniques conegudes:
Alc.Vol.%
Densitat
Inicial i/o final
Quantitat
Temperatura |
data
de la degustació |
| 1.-
Aspecte. |
1.a.-
Transparència (pòsit o no) |
| |
1.b.-
Color |
| |
1.c.-
Escuma Tipus/persistència/color |
| 2.-
Olor. |
1. |
2. |
3. |
4. |
| Malt
(gra/pa/most fresc) |
|
|
|
|
| Herba
(herba/palla/fenc) |
|
|
|
|
| Flor
(Rosa/Gerani/etc) |
|
|
|
|
| Fruita
Cirera/Maduixa/pera/poma/altres |
|
|
|
|
Altres
Disolvent/mantega/Nous/etc |
|
|
|
|
| 3.-
Gust |
1. |
2. |
3. |
4. |
| Salat |
|
|
|
|
| Dolç
(Malt/aditius) |
|
|
|
|
| Amarg
Inmediat/segundari/reregust |
|
|
|
|
| Ácid
(idem) |
|
|
|
|
| Malt
(gra/pan/mostfresc) |
|
|
|
|
| Herba
(herba/palla/fenc) |
|
|
|
|
| Flor
(Rosa/Gerani/etc) |
|
|
|
|
| Fruita
Cirera/Maduixa/pera/poma/altres |
|
|
|
|
Altres
dissolvent/mantega/nous/sofre |
|
|
|
|
| 4.-
Tacte |
1. |
2. |
3. |
4. |
| Carbonatació |
|
|
|
|
| Astringència |
|
|
|
|
| Alcohol |
|
|
|
|
| Còs |
|
|
|
|
|