LA PÀGINA MÉS CERVESERA DELS PAÏSOS CATALANS
ACOLLIDA
TAULA DE MATÈRIES
HISTÒRIA
ELABORACIÓ
ELABORACIÓ CASOLANA
ESTILS O TIPUS DE CERVESA
EL GUST I L'OLFACTE. COM FUNCIONEM 
LA DEGUSTACIÓ
DICCIONARI 
IMPLICACIONS SOCIO-CULTURALS
ESOTÈRICA DE LA CERVESA
CERVESA I SALUT
INTERNET
CURSETS DE DEGUSTACIÓ
CERVESA I CUINA
ARTICLES DE PREMSA
BIBLIOGRAFIA
REINHEITSGEBOT
La degustació
Versió resumida
 
Versió completa
Guia d'aromes 1
Guia elemental
Guia d'aromes 2
Guia descriptiva
Guia d'aromes 3
Repertori exhaustiu de tot el que es pot trobar en la cervesa
Introducció a la degustació
Com degustar
(un protocol)
Guia de tast per estils
Llistat de característiques tècniques i gustatives per a cada estil de cervesa
Tolerància a la cervesa?
Original en Català d'un article aparegut a Bars & Beers
Degustació i pintura
Original en Català d'una article aparegut en el Bars & Beers
Fitxa de degustació
Com prendre apunts
Els condicionants psicològics de la degustació
Anàlisi de les aromes
Degustació. Aritmètica. Llúpols escocesos i carn a la brasa.
Reflexions sobre les regles de degustació.
Fitxes de degustació o com prendre apunts.

En aquest apartat trobareu una fitxa de tast que creiem que és prou ben parida. Permet procedir bastant seriosament a una degustació sense perdre's res.

Heus aquí doncs les fitxes o fulls de degustació que hem elaborat nosaltres:
 

FITXA DE DEGUSTACIÓ
Productor 
Marca de la cervesa 
Estil 
Adreces
Tel/Fax
Dades tècniques conegudes 
Temperatura de  degustació 
Data 
Alc/vol%
Densitat Inicial
Densitat Final
EBU/EBC
Quantitat
1.- Aspecte.
Transparència Pòsit o no/lluminositat 
 Color  
 Escuma Tipus/romanència/color
2.- Olor
Repeticions
Malt(gra/pa/most fresc)        
Herba (herba/palla/fenc)        
Flor (rosa/gerani)        
Fruita (Cirera/maduixa/pera/poma,etc)         
Altres (Dissolvent/Mantega/nous)        
3.- Gust
Repeticions
Salat        
Dolç        
Amarg        
Àcid        
Malt(gra/pa/most fresc)        
Herba (herba/palla/fenc)        
Flor (rosa/gerani)        
Fruita (Cirera/maduixa/pera/poma,etc)        
Altres (Dissolvent/Mantega/nous/sofre)         
4.-Tacte
Carbonatació  
Astringència  
Alcohol (escalfor)  
 Cos (rodó/aigualit/punxegut/etc)  
 
5.- Altres comentaris
 
 

 

Sobre degustació, veieu més detalls a www.bjcp.orgO les traduccions que n’hem fet aquí mateix
 

Fitxa que vam proposar als lectors del Bars & Beers
 

Productor
Adreça
Mail
Tel/Fax
Nom de la cervesa Estil
Dades tècniques conegudes:
Alc.Vol.%
Densitat Inicial i/o final
Quantitat
Temperatura
data de la degustació
1.- Aspecte.  1.a.- Transparència (pòsit o no) 
  1.b.- Color
  1.c.- Escuma Tipus/persistència/color
2.- Olor. 1. 2. 3. 4.
Malt (gra/pa/most fresc)        
Herba (herba/palla/fenc)        
Flor (Rosa/Gerani/etc)        
Fruita Cirera/Maduixa/pera/poma/altres        
Altres
Disolvent/mantega/Nous/etc
       
3.- Gust 1. 2. 3. 4.
Salat        
Dolç (Malt/aditius)        
Amarg Inmediat/segundari/reregust        
Ácid (idem)        
Malt (gra/pan/mostfresc)        
Herba (herba/palla/fenc)        
Flor (Rosa/Gerani/etc)        
Fruita Cirera/Maduixa/pera/poma/altres        
Altres
dissolvent/mantega/nous/sofre
       
4.- Tacte 1. 2. 3. 4.
Carbonatació        
Astringència        
Alcohol        
Còs