Guia d'aromes 1
Vet
aquí la possibilitat més simple:
Roger Kille
Aroma |
Descripció |
Intensitat |
Corr. |
Alcohol: |
Efecte general de l’etanol
i dels alcohols "més alts". |
|
0110 |
Gra. Cereals: |
Aroma de cereal; de
clofolla; adjuncions. |
|
0310 |
Most: |
Aroma de most fresc. |
|
0330 |
Caramel: |
Sucre cremat, toffee. |
|
0410 |
Torrat: |
Aroma torrat, socarrima,
acre, sec. |
|
0420 |
Maltós: |
Aroma de malt. |
|
0320 |
Amargor: |
Tast amarg de llúpol |
|
1200 |
Llúpol: |
Frescor de llúpol. |
|
0170/0230 + |
Astringència: |
Aspror, agror, tannins. |
|
1340 |
Acidesa: |
Aroma àcida,
vinagre. |
|
0900 + |
Fruitat: |
De fruites específiques
com llimona, taronja, albercoc etc. |
|
0140 |
Poma: |
Pomes verdes |
|
0142/0150 |
Toffee: |
Caramel, sucre cremat. |
|
0410 |
Verdures bullides |
Compostos del sofre.
Infecció del most |
|
0730 |
Sofre |
Ous podrits; llumí
cremat. Típic de les cerveses de Burton. |
|
0710/0720 |
Fenols |
TCP; Hospital |
|
0504 /0505 |
Carn |
Carn bullida; brou;
extracte de carn. |
|
0741 |
Metalls |
Hacer; Rovell; Monedes;
Estany |
|
1330 |
Dolç |
Mel |
|
1001 |
Gat |
Oxidació |
|
0810 |
Cos |
Consistència |
|
Classe 13 |
Hem afegit una columna per establir correspondències
amb la llista Meilgaard que és,
de lluny, la més completa que hem trobat. Com podreu observar, tots
aquests paràmetres estan continguts en la llista precedent. Però
cal dir que ni nosaltres mateixos hem aconseguit, en vint anys de beure
cerveses, identificar totes les aromes proposades en la llista llarga.
De manera que no ens hem de sentir culpables ni menyspreuables fent servir
llistes més simples.
Veieu també la guia
de Gustos de scott Bickham |