LA PÀGINA MÉS CERVESERA DELS PAÏSOS CATALANS
ACOLLIDA
TAULA DE MATÈRIES
HISTÒRIA
ELABORACIÓ
ELABORACIÓ CASOLANA
ESTILS O TIPUS DE CERVESA
EL GUST I L'OLFACTE. COM FUNCIONEM 
LA DEGUSTACIÓ
DICCIONARI 
IMPLICACIONS SOCIO-CULTURALS
ESOTÈRICA DE LA CERVESA
CERVESA I SALUT
INTERNET
CURSETS DE DEGUSTACIÓ
CERVESA I CUINA
ARTICLES DE PREMSA
BIBLIOGRAFIA
REINHEITSGEBOT
ELABORACIÓ CASOLANA
HOME BREWING, HAUSBRAUEN, BIRRA CASALINGA
Abans de voler fer-se la cervesa a casa cal que ens fem unes quantes reflexions. En efecte, està ben clar que hom es pot fer la cervesa a casa, però hem de prendre consciència que és una ocupació que ocupa temps i espai. Hem d'estar segurs doncs que estem en mesura d'ocupar la cuina almenys un cop i de deixar-la en condicions que permetin un nou ús en el cas que la cosa ens agradi.

Existeixen molts motius per fer-se la cervesa a casa. Anirem oferint-vos aquests fonaments ideològics i pràctics a mesura que els anem redactant. De moment, ja n'hi ha un: 
Article del Bars & Beers.

D'altra banda, creiem que són convenients alguns coneixements teorics que us oferim en els apartats següents:
El malt. Com es fa.Com i perquè es fa servir el gra maltejat.
El most.Especialment recomanat per entendre en què consisteix la maceració
El llúpol. Què hi ha en el llúpol. Com es fa servir aquesta planta
L'aigua L'aigua constitueix fins al 98% de la cervesa. Les seves qualitats són de vital impotància.
El ferment.
Química de l'elaboració.
Els més llestos deduiran el procediment. Nosaltres no arribem a aquestes altures intel·lectuals i hem hagut de consultar:
El procediment.
De moment, i per anar fent, aquests coneixements són suficients. Quan es tracti d'entrar realment en matèria, farem una descripció precisa i completa de cada gest que hem d'acomplir.
Estem segurs que molts de vosaltres heu intentat alguna cosa per internet o comprant llibres. Com que la majoria haurà escollit llibres o pàgines web anglòfones, s'haurà trobat que les unitats utilitzades no són mètriques. 
D'altra banda, l'elaboració de la cervesa ha recollit els resultats de recerques scientífiques que han permàs afinar els productes. Aquesta sofisticació passa per una més gran precisió en les receptes i la introducció de nombrosos càlculs.
Ambdues coses quedaran reflectides i solucionades a la pàgina de
Unitats i càlculs.
A la llarga, explicarem els procediments des del punt de vista practic i oferirem receptes. De moment, com que ja hem realitzat un estudi per a un tipus de cervesa que volem bracejar, en publiquem aquí l'estudi. Trobareu nou receptes, i la nostra. L'estil escollit és 
ALTBIER