|
|
ELABORACIÓ CASOLANA
HOME BREWING, HAUSBRAUEN, BIRRA
CASALINGA
Abans de voler fer-se la cervesa a casa cal que ens fem unes quantes
reflexions. En efecte, està ben clar que hom es pot fer la cervesa
a casa, però hem de prendre consciència que és una
ocupació que ocupa temps i espai. Hem d'estar segurs doncs que estem
en mesura d'ocupar la cuina almenys un cop i de deixar-la en condicions
que permetin un nou ús en el cas que la cosa ens agradi.
Existeixen molts motius per fer-se la cervesa a casa. Anirem oferint-vos
aquests fonaments ideològics i pràctics a mesura que els
anem redactant. De moment, ja n'hi ha un:
Article del Bars & Beers. |
D'altra banda, creiem que són convenients alguns coneixements
teorics que us oferim en els apartats següents:
El malt. Com es fa.Com
i perquè es fa servir el gra maltejat.
El most.Especialment
recomanat per entendre en què consisteix la maceració
El llúpol. Què
hi ha en el llúpol. Com es fa servir aquesta planta
L'aigua L'aigua
constitueix fins al 98% de la cervesa. Les seves qualitats són de
vital impotància.
El ferment.
Química de
l'elaboració. |
Els més llestos deduiran el procediment. Nosaltres no arribem
a aquestes altures intel·lectuals i hem hagut de consultar:
El procediment.
De moment, i per anar fent, aquests coneixements són suficients.
Quan es tracti d'entrar realment en matèria, farem una descripció
precisa i completa de cada gest que hem d'acomplir. |
Estem segurs que molts de vosaltres heu intentat alguna cosa per internet
o comprant llibres. Com que la majoria haurà escollit llibres o
pàgines web anglòfones, s'haurà trobat que les unitats
utilitzades no són mètriques.
D'altra banda, l'elaboració de la cervesa ha recollit els resultats
de recerques scientífiques que han permàs afinar els productes.
Aquesta sofisticació passa per una més gran precisió
en les receptes i la introducció de nombrosos càlculs.
Ambdues coses quedaran reflectides i solucionades a la pàgina
de
Unitats i càlculs. |
A la llarga, explicarem els procediments des del punt de vista practic
i oferirem receptes. De moment, com que ja hem realitzat un estudi per
a un tipus de cervesa que volem bracejar, en publiquem aquí l'estudi.
Trobareu nou receptes, i la nostra. L'estil escollit és
ALTBIER |
|