CRONOLOGIA I ACCIONS ARMADES DE TERRA LLIURE

1979

26 de gener: Mort de Marti Marcó, membre d´un escamot independentista, metrallat en un control policial al centre de Barcelona. Els seus companys aconsegueixen fer-se escàpols.

2 de juny: Mort de Fèlix Goñi, a Barcelona, en esclatar-li l´artefacte que manipulava. La policia espanyola desarticula, amb la detenció de diversos independentistes, un escamot armat.

1980

25 de juliol: Explosius contra oficines de FECSA a Barcelona i Calella, coincidint amb una marxa antinuclear a Ascó. Terra Lliure reivindica les seves primeres accions.

10 de setembre: Acció contra la Delegación Provincial de Educación i contra oficines d´ENHER a Barcelona.

1981

2 de gener: Accions contra transformadors de FECSA a Barcelona i Lleida, i contra una torreta d´alta tensió al Prat de Llobregat.

11 d´abril: Explosius contra oficines de FECSA a Terrassa i Pirelli a Vilanova i la Geltrú.

21 de maig: Acció contra Federico Jiménez Losantos a Santa Coloma de Gramanet, que després de ser segrestrat fou alliberat amb un tret a la cama. L´acció es realitzà en represàlia per les activitats contra la llengua catalana del retingut, un dels redators i impusors del "Manifiesto de los 2300", elaborat per funcionaris espanyols residents a Catalunya, en el qual es denunciava una pretesa discriminació dels castellano-parlants per la política de normalització del català empresa per la Generalitat. Pocs dies després, el mateix Losantos i tota la plana major del "Manifiesto", marxen de Catalunya.

30 de maig: Voladura del repetidor de TVE a montserrat, la vigília del "Dia de las Fuerzas Armadas".

23 de juny: Accions coordinades a Girona, Salou i Reus contra instal.lacions de FECSA. Acció a Altafulla contra un transformador elèctric.

9 de setembre: Cadena d'accions a tot el llarg del Paisos Catalans. Explosius contra Delegacions d'Hisenda de Barcelona (Central), Barcelona (Eixample), Tarragona, Magistratura de Treball a Barcelona, i els Governs Civils de València i Alacant.

9 d´octubre: Accions contra la Delegación de Enseñanza del Ministerio Español de Educación i contra el Palau de Justícia a València. Voladura d´una excavadora de l´empresa Exmop s.a., que realitzava un atemptat ecològic al massís del Pedraforca.

29 d´octubre: Acció contra la Diputació de Lleida. Artefactes contra els Montepios Laborales i contra el Palau de Justícia a Barcelona.

9 de novembre: Atac amb explosius contra la caserna de la guàrdia civil a Terrassa.

3 de desembre: Operació policial contra Terra Lliure. La policia realitza 22 detencions d´independentistes a Barcelona, Esplugues, Reus, Manresa i València.

1982

23 de gener: Explosius contra instal.lacions de FECSA a Cornellà i Sant Cugat.

25 de febrer: Artefacte explosiu contra la caserna de la guàrdia civil a Alcover.

22 d´abril: Atac amb axplosius contra la caserna de la guàrdia civil de Vallvidriera. Dos guàrdies civils resulten ferits lleus.

k

30 d´abril: Accions contra la Magistratura de Trabajo a Girona, i contra l´oficina de l´INEM de Sant Feliu de Llobregat.

20 de juliol: Artefactes contra ENHER i FECSA a Barcelona i Mollet.

2 de setembre: Acció contra la Delegació d´ICONA a Barcelona.

16-17 d´octubre: Es realitza la primera part de la 1ª Assemblea de Terra Lliure, en un indret de Catalunya Nord.

13-14 de novembre: Es realitza la segona part de la 1ª Assemblea de Terra Lliure.

16 de novembre: Operació policial contra Terra Lliure. Detencions de nou independentistes a Sant Just Desvern, Molins de Rei, Barcelona i Vilanova i la Geltrú.

1983

31 de gener: Noves detencions de tres independentistes, acusats de pertànyer a TL, que surten als pocs dies en llibertat sense càrrecs.

20 d´abril: Atac amb explosiu contra la caserna de la guàrdia civil a Sitges.

2 de setembre: Acció contra oficines de FECSA al barri de Sants de Barcelona.

7 de setembre: Atac fallit amb llençament de granades de morter contra la caserna de la Policia de Casarramona a Barcelona.

8 de novembre: Atac amb morters contra la caserna de la Policia de Casarramona a Barcelona, amb èxit, i contra la Delegació del Govern Espanyol, fallit.

11 de novembre: Explosiu contra els Jutjats centrals de València

15 de novembre: Accions contra dues oficines d´Hidroeléctrica Española a la ciutat de València.

2 de desembre: Artefacte explosiu contra una oficina de FECSA al barri de Sarrià a Barcelona.

jjjjjjjjSegŁent

El responsable de la web vol constatar que Terra Lliure és una organització autodissolta (TL-IV assemblea el juliol de 1991 i TL-III el setembre de 1995) i que actualment l'independentisme català lluita políticament per la conquesta dels seus objectius, desde les seves actuals expresions organitzatives.

Història TLL|Cronologia TLL|Documents TLL|Premsa|Entrevistes|Imatges

index|Història PPCC|Història Estelada|Estelades|Grups|Diades|Manifestos|Frases Fetes|Els Segadors|Sant Jordi|Terra Lliure|Tortures|Drets Del Detingut|Xirinacs|Que Pensen Ells