DIADES PATRTIQUES

26 de gener: Dia del Soldat Català
Data que commemora la victòria de les tropes catalanes enfront les del rei Felipe IV a la coneguda batalla de Montjuic l'any 1641. També coincident amb l'ametrallament i mort del jove militant de Terra Lliure Martí Marcó, l'any 1979,per part de la policia espanyola.

21 de febrer: Flama de la llengüa catalana a Montserrat
Cita anual on s'encén a Prada de Conflent, als peus de la Tomba de Pompeu Fabra,la dita Flama de la llengua. Any rera any,la tradició que un centre excursionista d'arreu de Països Catalans la dugui fins a Montserrat. On es realitzen els deguts parlaments, ballada de sardanes i altres actuacions.

23 d'abril: Sant Jordi

Diada per la llengüa catalana, mostrada festa de manifestació de catalanitat. S'ha convertit en el dia de referent de la resistència cultural.

25 d'abril: Comemoració Batalla d'Almansa

Es comemora la batalla d'Almansa,on el 25 d'abril de 1707, les tropes catalanes foren derrotades per les borbòniques, portant l'abolició dels Furs del Regne de Valencià.

7 de juny: Corpus de Sang
Recordem la revolta dels Segadors contra els terços castellans l'any 1640, quan es revoltaren a la ciutat de Barcelona per la diada del Corpus coincidint amb l'entrada dels camperols a la vila. Fou una revolució catalana contra l'alta burgesia i l'aristocràcia imposada.

10 de juny: Aniversari de la mort del Poeta Jacint Verdaguer

El 10 de juny de 1902,morí a Vila-Joana de Vallvidriera el més popular dels poetes catalans. Cantà i recorregué els Paisos Catalans de cap a peus. Se'l recorda amb diversos actes a Vila-Joana. El diumenge, abans del dia 10 al cementiri de Montjuic, ofrena floral a la seva tomba.

24 de juny: Sant Joan:Festa Nacional dels Paisos Catalans

Al cim de les muntanyes del Canigó,s'encen una flama que es duta a través de diferents columnes arreu dels Països Catalans. Al voltant de la flama de cada ciutat o població, s'organitzen tota mena d'activitats.

21 de juliol: Pi de les tres Branques

Al pla de Campllonc, (Berguedà) es reuneixe al voltant del Pi de les Tres Branques, símbol de la unitat dels Països Catalans, tots els independentistes catalans, on es fan actes culturals, sardanes, i un homentatge al Pi Jove. S'acaba amb un dinar al voltant del pi.

8 d'agost: Diada d'Eivissa

Homenatge a Guillem de Montgrí (arquebisbe electe de Tarragona), que encapçalà les tropes del rei Jaume I el conqueridor, que l´any 1235 entraren a les Illes, commemoració de la conquesta d'Eivissa. Actes institucionals i independentistes davant del seu monument.

11 de setembre: Diada Nacional de Catalunya
Es commemora la heroica defensa de Barcelona contra les tropes de Felip V, l'11 de setembre de 1714. Els actes comencen a Barcelona, el dia 10, al Fossar de les Moreres, lloc on foren enterrats els morts en la defensa de la ciutat. El dia 11, al voltant del monument a en Rafael de Casanova: també si fan ofrenes florals i parlaments.

28 de setembre (Darrer diumenge d'octubre): Victòria de Panissars
El 30 de setembre i l´1 d'octubre de 1285 les forces catalanes venceren l'exèrcit del rei Felip III de França, després del fracàs de la Croada contra Catalunya. Al Coll de Panissars (Alt Empordà) es realitzen diversos actes recordatoris: a les 11, Ofrena floral al Monument i parlaments.

29 de setembre:Sant Miquel (Patró de l'Alguer)
A l'Alguer, a l'illa de la Sardenya, encara avui en dia sota jurisdicció italiana, hi trobem la ciutat de Barceloneta de Sardenya, on celebren la festa del seu patró Sant Miquel, com cada final de setembre.

1er diumenge d'octubre: Commemoració Fets Prats de Molló
Es commemora l'aixecament de patriotes catalans que intentaren en plena dictadura de Primo de Rivera, mentre molts altres compatriotes eren empresonats i exiliats, passar des de Catalunya Nord i envair Catalunya, tot reconquerint-la i fent-la lliure i independent.

9 d'octubre: Diada Nacional del País Valencià
Es commemora l'entrada del rei Jaume I a València el 9 d'octubre del 1238. Actualment a la ciutat de València es fa una manifestació nacionalista unitària pels carrers de la ciutat, que s'acaba amb els parlaments habituals davant de l'estàtua del rei Jaume I el conqueridor.

15 d'octubre: Afusellament del president Lluís Companys
La matinada del 15 d'octubre de 1940, al Fossar del Castell de Montjuïc, fou executat, per l'exèrcit espanyol d'ocupació, el President de la Generalitat de Catalunya, Lluís Companys i Jover, entregat per la Gestapo nazi a Franco. Cada any al fossar del Castell de Montjuïc pel matí de 6 a 7, ofrena floral amb torxes enceses.

3er diumenge d'octubre: Commemoració Assassinat Lluís Companys
Al Monument al president Lluís Companys situat al Coll de Manrella. Es succeixen els actes com l´ofrena floral, els parlaments i ballets populars per l'Esbart de Castelló d'Empúries; desprès es clonen amb un dinar popular unitari a l'esplanada del Monument.

Darrer diumenge d'octubre: Aplec del Puig
Es commemora l'estada del rei Jaume I al Puig, des d'on es controla tot el territori de l'Horta, i on es planificà l'entrada a la ciutat de València. Diada festiva i reivindicativa. Durant tot el dia, jocs i recitals; paellada popular per dinar; parlaments i actuacions festives.

7 de novembre: Tractat dels Pirineus
El 7 de novembre del 1659, la monarquia espanyola cedeix a França el comtat del Rosselló (el Conflent, Vallespìr i Capcir) i la meitat del comtat de Cerdanya. Per rebutjar aquest tractat, i la pèrdua de la Catalunya Nord es fa una manifestació nacionalista unitària pels carrers de Perpinyà.

25 de desembre: Aniversari de la mort de Francesc Macià
El dia de Nadal de l'any 1933 moria el President de la Generalitat Francesc Macià, cap de l'organització Estat Català, i proclamador de la República Catalana l'any 1931. El seu enterrament fou una demostració de la seva popularitat i veneració que professà.

31 de desembre: Festa de l'Estendard
Es celebra a la ciutat de Palma de Mallorca l´anomenada Festa de l´Estendard en que es conmemora la conquesta de l´illa de Mallorca per part del rei Jaime I el 31
de desembre de 1229, que era ocupada per les tropes sarraïnes. Es realitza la desfilada dels cavallers de la cofradía creada pel rei Joan II.

index|Història PPCC|Història Estelada|Estelades|Grups|Diades|Manifestos|Frases Fetes|Els Segadors|Sant Jordi|Terra Lliure|Tortures|Drets Del Detingut|Xirinacs|Que Pensen Ells