GRUPS INDEPENDENTISTES

A continuació, podeu veure les principals organitzacions polítiques de l'esquerra independentista , com podeu observar, la paraula que més es repeteix a aquesta pàgina és "escissió", el nostre gran problema, esperem que en un fútur la paraula més sentida sigui: UNITAT.

PSAN partit socialista d'alliberament nacional dels PP.CC: Partit constituït al març de 1969 a partir d'una escissió de la joventut marxista i independentista del front nacional de Catalunya. Existeix actualment.

PSAN-P Partit socialista d'alliberament nacional (provisional): Sorgeix en un moment en què el moviment obrer i popular català pren novament l'ofensiva del combat per la liquidació de la dictadura i avança cada cop més, en el camí per la imposició d'una alternativa democràtica i popular.

E.C.T: Esquerra catalana dels treballadors

M.U.M: Moviment d'unificació marxista: Organització independentista i marxista constituïda al maig de 1977, en fusionar-se el COL.LECTIU CATALÀ D'ALLIBERAMENT i el COL.LECTIU COMBAT.

O.S.A.N: Organització socialista d'alliberament nacional

B.E.A.N: Bloc d'esquerra d'alliberament nacional: Partit inependentista i socialista constituit al maig de 1979 pel BLOC CATALÀ DE TREBALLADORS i un grup d'independents.

FNC front nacional de catalunya: Organització fundada a París l'any 1940, de resistència i alliberament nacional per membres de diverses organitzacions nacionalistes.

IPC independentistes dels Països catalans: Organització independentista i socialista revolucionària fundada al març de 1979 en fusionar-se el PSAN-prov i l'Organització socialista d'alliberament nacional, de la Catalunya nord. Acaba disolta al MDT l'any 1987

N.E nacionalistes d'esquerra: Moviment socialista i nacionalista sorgit a Barcelona al desembre de 1979 a partir de la crida d'un grup d'intel.lectuals per a concòrrer a les eleccions autonòmiques. El 1985 es dissolgué dins l'entesa dels nacionalistes d'esquerra, però un sector s'hi oposà i creà el Moviment d'esquerra nacionalista.

ENE entesa dels nacionalistes d'esquerra: Partit fundat a Barcelona al desembre de 1985 per la confluència de nacionalistes d'esquerra, renovadors d'esquerra republicana de Catalunya i independents per l'esquerra nacional. Defensen l'alliberament nacional dels Països Catalans per mitjans democràtics i la construcció del socialisme. Acaben disolts i repartits entre ERC i Iniciativa per Catalunya.

M.E.N moviment d'esquerra nacionalista: Partit independentista i revolucionari fundar el 1985 per una escissió de Nacionalistes d'Esquerra contrària a la creació de l'Entesa dels nacionalistes d'esquerra.

M.D.T moviment de defensa de la terra: Organització independentista sorgida el 1984 de la confluència del PSAN i de IPC. Es definí com un front revolucionari d'alliberament nacional. Tingué bastant implantació repartida arreu dels PP.CC. El Febrer de 1987 es dividí en dos grups MDT-IPC i MDT-PSAN. Existeixen a l'actualitat (el que queda de MDT-IPC), però res a veure amb el que van ser.

C.LL catalunya lliure: Organització independentista sorgida al junn de 1989 com a coal.lició impulsada pel MDT-PSAN i el FNC davant les eleccions europees d'aquell any (19.586 vots). Transformada en partit el desembre de 1989, es definí com organització de masses del MCAN. El 1991, una part marxa a ERC i anys més tard acaben desapareixent.

A.U.P assemblea d'unitat popular: Moviment d'esquerra independentista fundat al març de 1993 a Barcelona. Sorgí de la confluència d'independents, dirigents de la Crida i del MDT-IPC. El 1995, s'acosten a ERC i el 1996 bona part dels seus dirigents hi ingressaren, fet que provoca la dissolució del grup.

E.R.C esquerra republicana de Catalunya: Partit creat a Barcelona al 19 de Març de 1931 en la Conferència d'Esquerres Catalanes. Sota l'impuls de Francesc Macià i LLuis Companys.

P.U.A plataforma per la unitat d'acció: Moviment independentista de l'esquerra revolucionaria i antifeixista. Fundat el 1995 per ex-militants del MDT-IPC , de CATALUNYA LLIURE i dels sectors crítics de AUP amb l'ingrés dels seus dirigents a ERC. Actualment es diuen ENDAVANT.

ENDAVANT osan: Orgnització socialista d'alliberament nacional, provinent de la disolta PUA. Actualment un dels impulsors del Procès de Vinarós.

MAULETS: Organització independentista juvenil dels Països Catalans fundada l'abril de 1988 i promoguda pel MDT-PSAN. El 1989 esdevingué la branca juvenil de Catlunya Lliure. El 1995 abandonà CL i alguns seguidors s'integraren a la PUA. El 1998 Maulets es fusionà amb JIR (joves independentistes revolucionaris) per crear MAULETS-EL JOVENT INDEPENDENTISTA REVOLUCIONARI.

J.E.R.C: Joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya.

CAJEI: Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista.

Ara fa prop d’un any va néixer la Coordinadora d’Assemblees de Joves de l’Esquerra Independentista: la CAJEI, que pretén ser un marc de diàleg i coordinació de treball de què tot el jovent independentista i d’esquerres organitzat en col·lectius i assemblees de joves en pugui participar activament. No s’ha d’entendre aquest ànim d’unificar les lluites locals com un intent de dividir els esforços revolucionaris mitjançant la creació de noves organitzacions, es tracta d’una coordinadora que es crea per tal d’agilitar el debat entre els diferents col·lectius juvenils de l’esquerra independentista i facilitar les lluites locals, així com ajudar a la creació de noves assemblees de joves.

És per tot això que s'impulsa a les Assemblees de Joves a participar dins dels espais de treball comarcals dels que disposa la CEI, i com a CAJEI participa en el treball i el diàleg que es fa dins de la Coordinadora de l’Esquerra Independentista.
S'enten que el socialisme és l’únic model econòmic i social capaç de superar l’actual sistema capitalista per tal d’assolir en la seva culminació una societat justa i sense desigualtats de cap mena. Com a joventut socialista, saben que l’internacionalisme és un pilar bàsic per la construcció de la revolució. Per tant, i tenint en compte que l'àmbit d’actuació és el territori català, defensen i defensaran qualsevol català o catalana que hagi estat repressaliada per les seves conviccions socialistes. I ho fan donant suport i coordinant-se amb tots el col·lectius antirepressius i de suport a preses i presos polítics catalans, com són en l’actualitat Rescat i Alerta Solidària

SCAF: Socialista Contra les Armes i el Feixisme.

-Ideals: SCAF, és un ideal, que classifica a un tipus de gent. L'ideal SCAF, es centra en la lluita pel socielisme, antifeixisme, antisexisme i antiarmes. Molts independentistes catalans, bascos, o altra gent d'arreu d'Euskadi, Països Catalans i d'Espanya, es qualifiquen com a SCAF. La lluita SCAF, es centra en un ambient "pacifista", però a favor de la lluita al carrer, com poden ser pintades, murals, reivindicacions, antisimbolismes opressors i llengua opressora, o actes de coneixença dels seus ideals.

-Estètica: L'estètica SCAF, pot ser, de vestimenta skin head, o SHARP, tot i que no acostumen a vestir així. És més normal, uns pantalons acampanats, texans, de pana, bombats... amb bambes, o espardenyes d'espart; samarretes, i jaquetes curtes i arrapadetes. Acostumen a portar un seguit de "partxes" reivindicatius a la roba, i xapes.

index|Història PPCC|Història Estelada|Estelades|Grups|Diades|Manifestos|Frases Fetes|Els Segadors|Sant Jordi|Terra Lliure|Tortures|Drets Del Detingut|Xirinacs|Que Pensen Ells