» Índex
 » Notícies
 » Informació adicional
 » Història de Catalunya
 » Terra Lliure
 » Grups de Música
 » Imatges
 » Enllaços
 » Publicitat
 » Contacta
Benvinguts a Foratnegre.tk

| Home | Llibre de visites | Firmar el llibre de visites |                          » Webmaster: KaLeR

  Constitució Europea

 

 

El NO a la constitució europa s'imposa a la Catalunya Nord i a l'estat francès imatge

En el referèndum celebrat aquest diumenge 29 de maig, el NO al tractat constitucional europeu arriba a un 64.7% a la Catalunya Nord, una de les zones on ha estat major el rebuig a l'antidemocràtic procés de construcció europea.

Al conjunt de l'estat francès, i malgrat la ferotge campanya de tot l'establisment polític, el govern i l'ala més dretana i majoritària del PS i dels sindicats, han valgut més els els arguments de l'esquerra, els moviments socials, organitzacions pageses i alguns dels sindicats, així com dels moviments d'alliberament de les nacions sotemes per França, finalment el NO també guanyà amb un 54,87%, i amb una participació porpera al 70%.

Només tres dies més tard se celebrarà a Holanda el referèndum de la Constitució, i també es preveu que la majoria dels votants rebutjarà aquest tractat opac fet d'esquenes als interessos populars.

Davant la bufetada rebuda, la classe política i els mitjans i opinadors oficials del sistema, ja ha començat a buscar explicacions que intentin amagar la manca de legitimitat democràtica i suport social -allà on ha estat possible un mínim debat- d'aquest procés de construcció europea fet a mida dels interessos del capital i dels estats.



Endavant

 

 

El no compacte dels neerlandesos enfonsa el tractat de la constitució europea

Amb una participació alta, del 63%, els neerlandesos han dit un no compacte al tractat pel qual s'estableix una constitució per a Europa. Concretament, el 61,7% dels votants ha rebutjat el tractat, i un 38,3 l'ha aprovat. El gran marge de diferència i l'alta participació fan impensable que el Parlament neerlandès ratifiqui el tractat, cosa possible perquè el referèndum no era vinculant.
A Brussel·les els representants de la Unió Europea no han amagat la decepció per un resultat que fins i tot supera el que anunciaven les enquestes. Jurídicament, el tractat pot tirar endavant, però ningú no amaga que políticament és tocat de mort, després d'haver estat desnonat pel 55% dels votants francesos i el 61,7% dels neerlandesos.
El primer ministre neerlandès, Jan Peter Balkenende, s'ha declarat molt decebut, però ha deixat clar que el govern respectaria la decisió dels votants, encara que això no afectaria el govern, que no dimitirà. A l'estat francès el primer ministre Jean-Pierre Raffarin va dimitir dilluns a conseqüència de la victòria dels partidaris del no.
 


La font és
Vilaweb

 

Prohibida la reproducció completa o parcial d'aquesta web sense consentiment previ de l'autor. Tots els drets reservats ©2005 

 

 

 
setstats 1