AGREGA'M A  PREFERITS POTS TREURE UN CATALÀ DE CATALUNYA, PERÒ NO PAS CATALUNYA DEL COR D'UN CATALÀ   Site Counter
Bpath Contador
MENÚ
  PRINCIPAL
  ORÍGENS DEL RUC
  DOCUMENTS
ACUDITS
  WEBS ADHERIDES
REFRANYS
  MULTIMÈDIA
JOCS
  FÒRUM DE DISCUSSIÓ
  LLIBRE DE VISITES

 

AGENDA
 

Maig

 
Dll Dm Dx Dj Dv Ds Dg
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

 

 
ÚLTIMA HORA


Benvingut/uda a la web de avuielruc. Ha estat creada amb l'objectiu d'aconseguir l'estat català que tant ens  mereixem, millorant el català i defensant-lo de les agressions que pateix. Des d'aquesta web podràs informar-te sobre aquests temes i conèixer els orígens del ruc català i sobre moltes coses mes mentre t'ho passes bé, coneixent a gent. Desitjo que passeu una bona estona a la web.

Per enviar una noticia, comentari, opinió, o voleu fer publicitat

de la vostre web en la meva pagina.

envieu un missatge a  webavuielruc@yahoo.comavuielruc toolbar


NOTÍCIES

Uns 70.000 valencians creuen que "ja n'hi ha prou" del PP

6-5-2007 

Setanta mil persones, segons Acció Cultural de País Valencià, s'han manifestat pel centre de València sota el lema 'Ja n'hi ha prou!' per commemorar els 300 anys de la batalla d'Almansa i "exigir la continuïtat de TV3 al País Valencià". La protesta, que ha finalitzat davant de la Plaça de Bous, ha provocat que col·lapsés l'avinguda de Colom.

A la capçalera de la manifestació, on hi havia representants d'ACPV, l'Obra Cultural Balear i Òmnium Cultural, s'ha exhibit una pancarta, amb el lema 'Per la llibertat d'expressió', en referència al tancament de les emissions de TV3 i a la prohibició de projectar el film 'Ja en tenim prou' als espais municipals i a les universitats.

L'ACPV va remarcar que "l'elecció d'aquest indret de la ciutat no és gratuïta, sinó que simbolitza la lluita contra la censura que pateix ACPV, la qual, des de l'arribada del PP al govern de la Diputació de València, no ha pogut disposar d¹aquest espai per a la realització de l'acte final de les diades del 25 d'Abril". Tampoc és gratuïta "l'elecció de les dues bandes que encapçalaran la marxa, l'Agrupació Artística Musical de Dénia ­ciutat, on desembarcà el 1705 el general maulet Joan Baptista Basset i que marcà l'inici de la Guerra de Successió al nostre país­ i la Societat Musical la Nova de Xàtiva ­ciutat màrtir de la causa nacional davant l'invasor franco-castellà­". Just davant, "com a record de la lluita dels maulets, quatre corns marins cridaran els valencians a la mobilització". Aquest "rudimentari instrument era el que feien servir les milícies valencianes per a cridar a la batalla davant les tropes borbòniques".
 

 

 

Primera manifestació "silenciosa" contra Ciutadans

19-4-2007 

La manifestació "silenciosa, pacífica i apolítica" convocada per una colla de joves de Sant Esteve Sesrovires (Baix Llobregat) contra la presència del líder de Ciutadans, Albert Rivera, al municipi, gairebé ha aconseguit el seu objectiu. La manifestació ha transcorregut en complet silenci fins a l'arribada de Rivera, que ha estat rebut amb crits de "fora, fora" per unes persones grans que s'han afegit al grup, però que no formaven part inicialment de la convocatòria i els mateixos convocants els han pregat silenci.

Els joves han recorregut el carrer principal de la població amb un taüt simbòlic, cobert per la bandera catalana, en el qual es podia llegir "La llengua catalana, que en pau descansi". Als voltants del centre cultural on ha transcorregut el míting de Ciutadans -que ha aplegat gairebé un centenar de persones, segons fonts oficials del parit- ,han encès també unes espelmes. L'acte ha transcorregut amb una forta presència de la Guàrdia Civil, que ha desplegat efectius antiavalots.

El líder de Ciutadans, en començar l'acte preelectoral, s'ha referit a la rebuda amb termes de "paripé", mentre que el coordinador de Ciutadans a Martorell, Juan José Román, que ja va intervenir en l'acte del Tívoli, ha al·ludit als joves com una "fanfarria". Albert Rivera ha hagut de sentir també algun insult aïllat a la sortida, però no pels joves convocants de la protesta, sinó per veïns del poble, alguns dels quals, per cert, estaven seguint el partit del Barça al casino i han sortit en adonar-se'n que s'havia acabat el míting.

Segons l'anunci de la manifestació, es volia mostrar "el rebuig a la visita del candidat del partit Ciutadans- Partido de la Ciudadanía, Albert Rivera". En aquest sentit, la nota anònima assenyala que "les raons de la mobilització són el refús cap a la política demagògica i manipuladora que potencia el nou partit. Sota un vernís de progressisme intel·lectual fals, confonen i enfronten la societat amb proclames ambigües, a fi de debilitar la nostra veritable identitat".

D'altra banda, considera que "la cultura catalana ha estat, és i serà un model d'acollida i d'integració. És una perversió que se'ns titlli de discriminadors de la llengua castellana quan l'actual situació del català, amb agressions contínues, és pèssima. La llibertat que ells proposen equival a abandonar la nostra identitat i no hi estem disposats". Durant la marxa, s'ha representat "l'enterrament de la nostra llengua i cultura, per la qual cosa conviden "a portar espelmes".

veure video

 

Pagina creada per WALDY
©AVUIELRUC

 Per + info: webavuielruc@yahoo.com

BUSCADOR

 

L'ENQUESTA
L'independentisme va en augment?
Si
No

Veure resultats
Veure comentaris