EL QUIXOT CATALÀ
                             
"LA TORNA "del "QUIXOT "                                

INTRODUCCIÒ INESPERADA   de un QUIXOT CATALÀ
Marcel.lí Miret - marcelinosi@yahoo.es
altres dades de
Marcel.lí Miret
EL QUIXOT CATALÀ, es el present i es actual. Els temes que toca son el serveis socials, els metges ( esta boig i te que anar sovint ).El periodisme, i per tant la llibertat d'expressió. Les institucions polítiques. El QUIXOT escriu cartes a la seva BATLLESA i bellesa, Maite Arquè (20 Cartes).La dona deu estar farta de les meves cartes. Fa un "Cant" al President Maragall, el reconeix la seva tasca al JJOO 92, i la seva dedicació al poble Català. El nostre QUIXOT, visita MADRIL ( si el QUIXOT Cervantí visitava BCN, nosaltres els tornem la visita). Els hi diu que el Madril baixarà a segona i que la paraula CAPICUA, es catalana. Si no ens donen L'Estatut, que ens tornin la paraula. A demes l'escriuen malament i tot junt.

L'apèndix del QUIXOT, es
L'OU de Colom. Colom es altre dels personatges paradigmàtics de la nostra cultura. No es un boig, tot al contrari, es un il·luminat. El tractament estilístic es de prosa. El poden anomenar novel·la històrica. Analitza el context històric de l'Edat Mitjana, la Europa del segle XV. La tecnologia. L'art de la navegació. Els instruments. Els personatges : Marco Polo. Boabdil El Chico. El Gran Capitan. La situació i característiques dels regnes Ibèrics. La carrera de la ruta de la seda i les especies. Geografia del món conegut.Com podeu observar els ingredients son molt documentals. Aviso : el riure esta garantit.
Ho sento per el PATRÒ de CATALUNYA,PER EL DE EUROPA,PER EL DEL DIA DEL LLIBRE,PER EL DEL DIA DE LA ROSA, i per tots el Jordis i Jorges de Catalunya, Madril i el Món. El CAVALLER que dona origen als llibres de cavalleria que van tornar boig al QUIXOT CATALÀ, va ser , com sinó ,
SANT JORDI...¡ Sant Jordi firam , firam !...