Ordint la Trama, Teixint Cultura Popular

http://www.ordintlatrama.com

Ordint la Trama és una revista de Sabadell realitzada per un grup de joves amb ganes de teixir cultura popular. La nostra aventura va començar pels volts de Sant Jordi del 2001.
Volem proporcionar un espai per a la creació artística, el lliure pensament i l'esperit crític. Desitgem que es aquelles entitats i col·lectius que vulguin aprofitin el nostre espai per exposar el seu treball, els seus objectius i la seva lluita. També estem molt interessats en impulsar debats més enllà d'organismes oficials.

Entenem que la cultura no és neutra. Deslligada del compromís esdevé un ornament elitista, un mer article de consum. Des de les nostres -i vostres- pàgines pretenem unir, doncs, el binomi de cultura i reivindicació. Creiem, en definitiva, que sense participació no hi ha cultura.

Actes programats:

IV Certamen Literari Clara Alzina
El proper dissabte dia 16 d'abril , Ordint la Trama compleix el seu quart aniversari .

Ordint la Trama és una publicació que tracta temes locals i de més ampli abast de caire social, cultural i polític. És un espai per a la lliure opinió i per a la creació artística que fomenta la participació de tothom en la cultura i l'esperit crític. Després de quatre anys, comptem amb més de 200 subscriptors i la col·laboració d'innumerables persones i entitats.

Per celebrar-ho, hem organitzat una gran festa en què ens agradaria poder comptar amb la teva assistència i participació activa.

Els actes tindran lloc al Marquet, que fou la casa pairal de la família de Joan Oliver-Pere Quart i que està situada a la vall d'Horta, al terme municipal de Sant Llorenç Savall. Tot plegat començarà a les 11 del matí amb una gran xocolatada popular. Seguidament, hi haurà una passejada per conèixer l'entorn natural a càrrec de l'ADENC, i en paral·lel, s'organitzaran diverses activitats adreçades als més menuts. A continuació els Castellers i els Bastoners de Sabadell faran una petita actuació.

El dinar està previst pels volts de les 2 de la tarda, organitzat per la Cooperativa de Consum, i a l'hora de les postres podrem gaudir de diverses actuacions musicals i de la pintada d'un gran mural. A la tarda hi haurà teatre a càrrec de Justa Revolta, activitats infantils, i paradetes dels col·lectius de la ciutat. Tot seguit, se celebrarà l'acte de lliurament dels premis del Quart Certamen Literari Clara Alzina, que precidirà el col·loqui a càrrec de l'escriptor Ferran Torrent.

La festa conclourà amb un sopar popular, un actuació de clowns i un gran concurs de garrotins i d'improvisacions amb l'acompanyament de l'Associació d'Acordionistes de Sabadell.