Al Dia! En Lluita! - Un País, una bandera!
La campanya "Un País, Una Bandera" és una crida a tots els Ajuntaments de Catalunya perquè únicament es posi a l'asta del balcó dels Ajuntaments la bandera catalana com a únic símbol de la nostra nació.
Catalunya al llarg de la seva història mil·lenària s'ha anat construint amb l'esforç i les aportacions de generacions de catalans i de gent vingudes d'altres terres que han arrelat i s'han sumat a aquest projecte col·lectiu de fer de Catalunya un país solidari, tolerant, amant de la llibertat i singular.

Nosaltres, els alcaldes que donem suport a aquesta campanya, des del municipalisme volem contribuir a la cohesió social que és la base del progrés, i per això ens mostrem decidits a fomentar l'ús i l'estima de la llengua i la cultura catalana i en aquesta avinentesa, la defensa dels nostres símbols. Els alcaldes, cadascú des de la seva opció política, pertanyents a tots els partits polítics de l'arc parlamentari català, partits d'independents i agrupacions d'electors, ens unim en aquesta campanya perquè els símbols que ens identifiquen són de tots els catalans.

Per això pregonem que: "Totes les nacions del Món tenen el dret d'utilitzar els seus símbols lliurement."

Fem una crida a tots els ajuntaments de Catalunya perquè el proper 11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya, es posi únicament la bandera catalana a l'asta del balcó de l'ajuntament, ja que creiem que els ajuntaments s'han de comportar de la mateixa manera que es comporta el poble a qui representen.

Fem avinent que l'article 4 de la constitució espanyola és una llei injusta perquè impedeix als catalans d'utilitzar lliurement la nostra bandera.

Un exemple de botifleria: 27-06-2003. L'alcaldessa de les Borges Blanques, Carme Benet (CiU), va encarregar ahir als serveis municipals que busquin i restitueixin la bandera espanyola que onejava al balcó de l'Ajuntament fins a l'entrada d'ERC, en l'anterior mandat, al capdavant del govern municipal.


Enllaços relacionats:
Un País, una Bandera
Un País, una Bandera (JERC l'Hospitalet)