5 d´octubre: Acció amb explosiu contra un repetidor de TVE a Blanes.

 

1990

7 de febrer: Explosiu contra oficines de l´INEM a Girona.

10 de febrer: Col.locació d´un explosiu a una oficina de FECSA a Barcelona.

25 de febrer: Col.locació d´artefactes explosius a ENHER, a Barcelona, i FECSA a Granollers.

9 de març: Atac amb explosius contra els Jutjats de Manresa, Terrassa i Badalona.

21 de març: El membre de TL Jordi Puig, resulta greument ferit al esclatar-li un artefacte dins del cotxe, davant la seu del jutjat de Santa coloma de Farners

7 d´abril: Voladura del bust del rei espanyol Juan Carlos I a Sant Cugat de Vallès. Inici de la campanya contra la visita del principe Felipe a Catalunya. Explosiu contra Hidroeléctricas del Segre a Olesa de Montserrat.

12 d´abril: Col.locació d´un artefacte contra oficines de Banesto a Montblanc.

13 d´abril: Artefacte explosiu contra oficines de Correus a Girona. Col.locació d´explosius a la Delegació d´Hisenda i l´INEM a Girona.

23 de maig: Artefacte explosiu contra la Caravel.la Santa María al port de Barcelona. L´explosió causa greus desperfectes en la nau. L´acció es realitza com a resposta a la celebració del "V Centenario del Descubrimiento".

24 de juny: Explosiu contra oficines de Banesto a Girona.

7 de setembre: Artefacte explosiu contra l´Oficina Francesa de Turisme a Barcelona. Col.locació d´un explosiu a l´INEM de Vilafranca del Penedés.

8 de setembre: Explosiu contra el bar Mérida a Barcelona, per tràfic de drogues.

 

1991

10 de maig: Col.locació d´un explosiu contra oficines de Telefònica a Lleida.

11 de maig: Col.locació d´un explosiu a oficines de Telefònica a Girona.

6 de juliol: Terra Lliure IV Assemblea fa pública la seva auto-dissolució. Els presos de TL, nuclis actius i les formacions polítiques de l´independentisme combatiu desautoritzen el montatge de Bascompte i Colom. Alguns militants independentistes ingressen a ERC.

7 de juliol: Col.locació d´un explosiu a oficines d´ACESA a Barcelona.

8 de juliol: Detinguts sis independentistes acusats de militar a Terra Lliure, a l´àrea de servei del Baix Ebre de la autopista A-7.

11 d´octubre: Col.locació d´un explosiu contra l´Instituto Nacional de la Seguridad Social de Girona.

19 de desembre: Atac amb explosiu contra els Jutjats de Cervera. Col.locació d´explosius als jutjats de Menors i l´Inspecció de Treball a Girona.

 

1992

28 de febrer: Col.locació d´un explosiu als Jutjats de Figueres.

4 de març: Col.locació d´ un explosiu a l´estació de Renfe de Sant Sadurní d´Anoia.

15 de març: Artefacte explosiu contra els Jutjats de Sabadell.

25 de maig: Explosius contra oficines de l´INEM al barri d´Horta i Sant Andreu a Barcelona.

 

3 de juny: Col.locació d´un artefacte explosiu a la seu del PSOE a Badalona.

29 de juny. Col.locació d´explosius contra oficines de Banesto a Barcelona i Girona. Explosiu contra l´Oficina Olímpica de Banyoles.

juliol-agost: Operació policial contra TL, coneguda com Operació Garzón. 60 independentistes son detinguts acusats de militar o col.laborar amb TL arreu dels Paisos Catalans. Es realitzen nombroses mobilitzacions de suport i contra la tortura.

9 de desembre: Noves detencions relacionades amb TL. L´independentisme combatiu es manifesta en contra de les vies de delació i reinserció propugnades per Colom i ERC.

1993

26 de juny: Pere Bascompte abandona ERC per discrepàncies amb Colom per el tema de la reinserció i la delació propugnades per aquest dirigent d´ERC.

1995

4 d´abril: Macrojudici contra 25 independentistes catalans detinguts en l´operació Garzón.

11 de juliol: L´Audiència Nacional condemna els processats, però en recomana l´indult. Surten de la pressó els primers presoners.

11 de setembre: Apareix el darrer Alerta de Terra Lliure, en el qual l´organització armada anuncia la seva dissolució definitiva. (Podeu llegir aquest darrer manifest de TL a la secció Documents )

1996

8 de març: Surten de la presó dos presoners de TL, indultats. En declaracions a la premsa manifesten "la seva repulsa per a tots aquells que han volgut que ens reinsertéssim durant tot aquest temps."

20 de juliol: Surt de la presó Guillem Godó, militant de TL empresonat i que mai s´acollit a cap mesura de reinserció. Carles Sastre obté el règim obert, malgrat no acollirse mai a la reinserció.

 

 

 

Tornar a la plana principal