felip    PERE FELIP I BUADES


No hi ha cap sortida pels 5 milions d’aturats.

PERE FELIP I BUADES

Amb 5 milions d’aturats, dels qui més d’un milió no te assegurança d’atur, cal preguntar-se si les mesures del Govern d’en Zapatero no van a augmentar el nombre d’acomiadats.

Imposar un 5% de reducció de sous a dos milions i mig de treballadors públics és fer una crida als empresaris, a les multinacionals, a trencar els convenis a tots el nivells. La congelació de les pensions, la liquidació de la jubilació parcial i el no retall de les ja minvades inversions públiques (6.000 milions d’euros en 2 anys) com diuen responsables sindicals, augmentaran el nombre d’aturats de manera ostensible.

Sense inversions públiques, degradant encara més el consum de milions de treballadors i pensionistes, ens trobarem amb un augment d’acomiadaments, no renovació de contractes, tancament d’empreses, cap més contracte de relleu on s’aplica la jubilació parcial. Seguin la lògica del capital hi haurà menor recaptació de contribucions, la qual cosa augmentarà el dèficit públic i els anomenats “mercats” exigiran més rebaixes del valor de la feina.

Els 440.000 milions d’euros posats pels governs de la UE, el préstec de 250.000 milions del FMI al servei dels especuladors faran que els governs dediquin ingents recursos al pagament del deute.

No hi ha cap sortida pels 5 milions d’aturats i els nous que s’hi afegiran sota el règim monàrquic. No hi ha sortida sense democràcia ni sobirania.. Per cercar el govern que necessitam, els treballadors han votat al PSOE les darreres dues ocasions. Els treballadors cercaran, altre vegada, el camí per imposar la democràcia i la sobirania que necessitam per agranar als qui ens volen tornar als pitjors temps del franquisme.

   

Retorn a la pàgina principal