Joaquim Pugnau Vidal El camí del caos 

En aquest planeta de terrícoles súper saturat de tot i després d’observar durant molts anys el comportament del sistema global, a grans trets em cal dir i em repeteixo: que en sobrem més de la meitat i que el 90% de l’altra meitat estem per reciclar. Que ens cal apostar per la qualitat ben entesa i no, per la quantitat consumista de pandereta irresponsable i banal. Que cada dia hi ha més “rics” o vividors prepotents i corruptes. També hi ha cada dia més misèria, més pobres, més superpoblació i més control negatiu de les masses.

La justícia social, l’equilibri humà, el sentit de la ètica i de la lògica, metafísicament parlant, ha desaparegut. El control del poder mundial no està pas precisament en mans d’aquells que èticament haurien de practicar amb l’exemple. El poder mundial està en mans de les màfies de la banca i dels especuladors. Els que controlen el món són els corruptes prepotents avariciosos i egocèntrics de sempre, per tant, no són els bons, sinó els altres.

Estem fent una mala escola per a les futures generacions. En el cas de que els quedi futur – per les seves actituds els coneixereu -. Personalment considero que el pitjor està per arribar.

L’únic culpable és el terrícola sapiens. El més regressiu de tots els animals vivents, que ha estat dotat de consciència, per tant, sap tot allò que està bé o el que no ho està – el que no vulguis per tu no ho facis als teus germans -. En definitiva: que la virtut de la consciència, de la intel·ligència i de la saviesa mediocres a efectes de l’actual poder dominant, són el mismíssim diable, que portarà a tota la humanitat al caos.

Joaquim Pugnau Vidal.

        Retorn a la pàgina principal