Josep M. Loste i Romero


 Tenim   una  oportunitat  històrica

 Sense una  ERC forta, al govern o a l’oposició,  s’ha acabat tot: l’horitzó de sobirania plena i  la justícia social catalana.  Tornarem als panxacontents de sempre, es diguin PSC o CIU, del anys 80 i 90 del segle passat i a més , amb l’afegitó que podem tenir un problema gran amb els neofranquistes lingüícides i neolerouxistes. Volen anorrear per sempre  la nostra llengua pròpia. A més,  econòmicament, mai superaríem la crisi econòmica estructural. Sense la llengua catalana els catalans esdevenim pàries. Encara aquests  neofranquistes, regionalistes , federalistes i noelerrouxistes ens faran cantar  el cara al sol .  Ja n’hi ha prou de  manipulacions .

 Catalans reflexioneu. Tenim una oportunitat històrica d’arribar, amb fermesa i sentit  comú, a la sobirania plena ; però les presses ho poden engegar tot a dida. Cal treballar intensament, el front interior i l’exterior . Penseu que sense un horitzó clar, amb un full de ruta nítid, amb cohesió social i  justícia social de  debò,  no hi ha res a fer .S’han comès molts errors en el passat;  però , desgraciadament,  no teníem  la vida blindada .  A més,  es governava amb coalició. De tota manera, ara s’està fent autocrítica de debò   i  s’està  girant políticament, s’està rectificant  perquè  el peix al cove ha mort definitivament  .

Ara i aquí cal sobirania plena, independència ( amb tots els ets i uts ),  però de tots i per a tots, i amb grans dosis de cohesió social i equilibri territorial. Només  així podrem  avançar  de debò. Lluitar contra la gran síndrome d'Estocolm que   pateix , d’una forma transversal,  gran part del poble  català  i  esdevenir de debò, amb pedagogia i determinació,   un nou estat  europeu - normal i normalitzat - dintre de la Unió Europea .

 Josep M. Loste  i Romero

Retorn a la pàgina principal