Foto Mateu Joan       Mateu Joan i Florit   (Mateu “Marió” de Sant Joan)


 


Editorial


 

Foc i Fum (01-06-2010)

Mateu Marió de Sant Joan

Si es Mascle Ros que publicava la revista Foc i Fum el temps de la Segona República, que va haver d’aturar el 18 de juliol del 1936, i a ell no el liquidaren perquè tenia un cosí coronell que el va salvar. Deia que és Mascle Ros al·lucinaria si hagués pogut veure que la seva revista se podia llegir en 58 idiomes diferents d’arreu del món.

És que Google és fantàstic. Ara L’Estel de Mallorca se pot llegir en 58 idiomes. És suficient anar a l’idioma que volgueu, pitjar a translate i ja està en aquell idioma. 

Això, per una revista independentista com l’Estel és fantàstic. Internacionalitzem les idees de la nostra lluita per la independència de la nació catalana arreu del planeta, per les terres de parla castellana que són moltes, la majoria de les quals aconseguiren la independència de Castella ara fa 200 anys; de la gent de parla anglesa que sempre han estat els nostres amics; de les moltes nacions sense estat que gemeguen sota l'opressió dels seus respectius imperis...

“El nacionalismo se cura viajando”, vaig sentir que deien dos empleats de la Televisió d’Inca que sortien de filmar el lliurament de premis de l’Obra Cultural al parc BIT de la ciutat. Jo no vaig dir res, però vaig pensar que ells i els altres espanyols haurien de viatjar molt per curar-se el nacionalisme exaltat i agressiu que pateixen des de fa molt de temps.

 

Retorn a la pàgina principal